Ось це розмір! SSD Samsung на 30 ТБ!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung взяла і анонсувала SSD на 30 ТБ. На такому диску непристойно великого обсягу можна зберегти запас відео на 1,5 року, туди влазить 5 700 фільмів в HD-якості.

У березні 2016 року Samsung вже показувала SSD на 16 ТБ, а тепер перевершила саму себе. Хоча і це не рекордна цифра, у Seagate вже з’явився диск на 60 ТБ, коштує він ні багато, ні мало, а $ 40 000. Так, сорок тисяч доларів!

Диск відрізняється високими швидкостями читання і запису: до 2100 МБ / с і до 1700 МБ / с відповідно. Samsung говорить, що цей SSD в 3 рази швидший середньостатистичного SSD в ноутбуці або комп’ютері.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За цінами і точним термінів появи велетенського диска в продажу поки даних немає. Samsung випустить аналогічні SSD і меншого обсягу, починаючи з 16 ТБ і закінчуючи «скромними» 800 ГБ.

Цінник буде лихим, враховуючи, що аналогічний SSD Samsung на 10 ТБ коштує близько $ 10 000. Корпоративні замовники таких цін не бояться, дані важливіше, ніж вартість окремого накопичувача. У найближчому майбутньому SSD такого формату замінять застарілі жорсткі диски. Без хмарних сервісів жити стало просто неможливо, а для хмарного сервера такий величезний SSD буде дуже до речі.

Ну а ми, звичайні користувачі, будемо тільки дивуватися цінами на комплектуючі таких систем, собі такий SSD ніколи не купиш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.