Головна Ґаджети Все, що ми знаємо про Xiaomi Mi Band 7. Коли він вийде...

Все, що ми знаємо про Xiaomi Mi Band 7. Коли він вийде та яким буде

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi Mi Band 7 ще не вийшов, але вже викликає багато інтересу. Так буває з кожним поколінням і новинка не стала винятком. Найцікавіше те, як компанія примудряється щороку випускати оновлення та доповнювати справді крутими функціями цей дуже недорогий гаджет. При цьому ціна рік у рік якщо й зростає, то не критично, майже не впливаючи на бажання покупців заволодіти цим пристроєм. Новинка поки не вийшла, але інформації про неї стає все більше, і скоро ми його побачимо. Поки давайте дізнаємося, що ще стало відомо про трекер, що готується, з того моменту, як місяць тому ми в попередній раз підбивали підсумки чуток і витоків.

Що буде з Mi Band

Лінійка Xiaomi Mi Band, безперечно, є одним із найуспішніших фітнес-трекерів на ринку. Недорогі браслети пройшли довгий шлях з моменту запуску першої моделі у 2014 році . І ось ми говоримо вже про сьоме покоління.

Коли вийде Xiaomi Mi Band 7

На початку варто відзначити, що Xiaomi вже якийсь час дотримується номерного підходу до найменування нових моделей Mi Band. Ми завжди знали, що це саме Mi Band, а не просто Band або щось таке. Але з огляду на те, що телефони вже перестали отримувати приставку Mi, браслет теж може від неї відмовитися. Якщо це станеться, ми матимемо просто Xiaomi Band 7 або Xiaomi Smart Band 7 для міжнародного ринку. Втім, поки я називатиму його Mi Band 7. Зараз так звичніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Попереднє покоління Mi Band (шосте) було запущене у Китаї 29 березня 2021 року. Mi Band 5 з’явився на ринку у червні роком раніше. Зараз експерти схильні вважати, що на нас чекає щось середнє. Швидше за все, браслет покажуть на одній презентації зі смартфоном Xiaomi 12 Ultra. Її дати у нас немає, але якщо ви десь зіткнетеся з тим, що її підтвердили, то можете одразу ставити галочку, що новий Mi Band покажуть у той же день.

Як буде виглядати Xiaomi Mi Band 7

Згідно з недавнім витоком, Xiaomi Mi Band 7 зможе похвалитися великим дисплеєм цього року. Хоча точний розмір екрана не повідомляється, але, швидше за все, він матиме роздільну здатність 192 x 490 в порівнянні з 1,56-дюймовим екраном з роздільною здатністю 152 x 486 в Mi Band 6. Чутка має основу, оскільки Xiaomi останні пару років намагається збільшити екран своїх пристроїв, що носяться.

Уже не перший рік ми бачимо дикий концепт, який показує нам пристрій з великим гнутим екраном і магнітною застібкою. Подейкували, що це буде окрема версія Mi Band X, але говорити про те, що зараз щось подібне з’явиться у Mi Band 7, точно не варто. Просто майте на увазі, що, можливо, Xiaomi готує щось подібне.

А це циферблати, які ми отримаємо.

Які нові функції будуть у Mi Band 7

Лінійка Mi Band від Xiaomi чудово справляється з базовим відстеженням фітнесу та здоров’я . Все це залишиться в новому поколінні, але є інформація, що цього року компанія все ж таки вбудує у свій трекер підтримку GPS. Наразі вона реалізована в рамках синхронізації з телефоном. Якщо власний датчик геолокації з’явиться у трекері, ми отримаємо автономний пристрій, яким можна користуватися без смартфона. З огляду на спортивну спрямованість трекера це буде дуже зручно під час тренувань на вулиці. Хоча, безперечно, це скоротить час автономної роботи.

Щоб час роботи був довшим, за чутками, планується реалізація нових функцій енергозбереження . У тому числі ультраекономний режим, щоб можна було автоматично вимкнути всі функції, крім основних, якщо заряд критично низький.

Є й чутки про функцію ”Завжди на екрані” . Це коли годинник постійно виводить на екран важливі дані. Екран світиться не яскраво, оновлюється рідко і витрачає мало енергії, але все більше, ніж коли функція вимкнена.

Ще одне нововведення, яке очікується у трекері, це захист паролем. Це стане в нагоді не тільки для обмеження доступу до платіжних даних, але і для більшої конфіденційності бази ваших записів активності. Дрібниця а приємно.

Програма Mi Fit щойно змінилася на Zepp Life. Це тому, що виробник Mi Band — Huami — володіє брендом Zepp і використовує його для власних пристроїв Amazfit. Ця зміна стане ще більш актуальною з виходом Mi Band 7. Новий додаток має стати більш зручним та функціональним для користувачів. Багато хто повинен буде оцінити позитивний ефект від змін. Тим часом Xiaomi також об’єднала два своїх програми Xiaomi Health і Xiaomi Wear (Xiaomi Wear Lite) в один додаток під назвою Mi Fitness . У власників нового трекера буде вибір, яке їх використовувати.

Що може з’явитися у новому трекері Xiaomi

А тепер додамо кілька хотівок , які було б непогано реалізувати в новому продукті. Одним із найбільших недоліків моделей Mi Band, які запускаються за межами Китаю, є відсутність повноцінної роботи NFC.

Минулого року компанія нарешті виправила це, коли привезла до Європи версію Mi Band 6 з підтримкою NFC. Mi Smart Band 6 NFC (саме так правильно називати європейську версію, що продається в Україні) сумісний із платіжними терміналами MasterCard для безконтактних платежів. Ми сподіваємося, що Xiaomi зробить цю функцію універсальною для всіх моделей Mi Band 7, доступних у всьому світі. А заразом розширить можливості самих безконтактних платежів і банки, що підтримуються. В даний час банків, які працюють з Mi Band 6, не так багато, як хотілося б.

NFC у наш час є незамінною функцією.

Датчик частоти серцевих скорочень Mi Band 6 не дуже точно показував дані при інтенсивних тренуваннях, коли пульс був 120+ ударів на хвилину. При цьому в стані спокою показання були дуже точними. Із цим треба щось зробити. Думаю, компанія знає про це та зможе виправити ситуацію.

Mi Band 6 також не міг точно записувати дані про сон, такі як час неспання та фази швидкого сну. Функція, яка відстежує якість дихання під час сну, також справила враження користувачів і фахівців. Незважаючи на те, що це абсолютно недорогий гаджет і на це можна зробити знижку, продукт все одно має бути якісним, а реалізація функцій, що використовуються, повинна бути на висоті.

Xiaomi Mi Band 6 отримав акумулятор ємністю 125 мАг, який забезпечує 14 днів автономної роботи при звичайному використанні. Але це значно менше, ніж було в попередніх поколіннях, перше з яких навіть не мало вбудованого екрану, обмежуючись декількома світлодіодами.

Поява нових функцій значно скорочує час використання гаджета. Хоча воно досі залишається одним із найвищих у галузі. Якщо Mi Band 7 дійсно отримає такі функції, як постійно увімкнений дисплей і вбудований GPS, для цього безумовно знадобиться більш ємна батарея та/або покращена оптимізація.

Але тут є хороші новини – багато джерел сходяться в тому, що новинка отримає акумулятор ємністю 250 мАг. Це вдвічі більше ніж раніше. Отже, навіть за наявності нових функцій ми матимемо додаткові 40-50% часу роботи щодо попереднього покоління.

Можливо, для збільшення акумулятора доведеться збільшити корпус.

Найголовніше побажання, щоб компанія не змінювала дизайн, тому що зараз він досконалий. Трекер компактний, легкий і не конкурує з годинником компанії. Це ідеальний варіант для тих, кому потрібний саме трекер/браслет, а не годинник.

Скільки буде коштувати Mi Band 7

Зараз звичайна версія Mi Band 6 на офіційному сайті Xiaomi в Україні коштує 1249 грн. 

Швидше за все, ціна нового трекера -якщо в ньому з’являться нові функції – може трохи підрости. Але за умови, що компанія продовжуватиме стримувати ціни, можна говорити про те, що новинка, коли приїде в Україну, буде коштувати в діапазоні 1500 грн. Це за умови, що ситуація із курсом валют залишиться на тому ж рівні. У разі змін прогнози робити неможливо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: