Експерт розповів, як визначити, що комп’ютер заражений вірусом

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Експерт Назір Наурзоков пояснив, як визначити, чи заражений комп’ютер користувача якимсь вірусом.

Реклама

За словами експерта, однією з ознак може бути різке падіння продуктивності комп’ютера. Але це не завжди свідчить про зараження. Це може бути поломкою або невідповідністю техніки та вирішенням завдань користувача. Щоб переконатися, чи це вірус чи ні, потрібно відкрити в Диспетчері завдань вкладку «Продуктивність». Якщо на старті роботи пам’ять і процесор завантажені занадто сильно, можна говорити про зараження.

Також ознакою зараження комп’ютера можуть бути спливаючі вікна у браузері, а й у системі. Крім того, меню «Пуск» та програми можуть не відкриватися навіть після перезавантаження системи. В цьому випадку “варто вважати, що комп’ютер заражений”.

Також можна зрозуміти, чи заражений комп’ютер, за допомогою папки «Відправлені» в електронній пошті. У відправлених листах може бути дивний, безглуздий зміст. Це може свідчити про те, що пошта користувача використовується для розсилки спаму.

Ще одна ознака зараженості комп’ютера – мимовільна поява та зникнення папок.

Експерт порадив у будь-якому випадку перевірити комп’ютер за допомогою антивірусу та дотримуватися цифрової гігієни. У крайньому випадку доведеться перевстановити ОС.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ