Sony показала дизайн шолома PlayStation VR2

Sony вперше показала дизайн шолома віртуальної реальності PlayStation VR2, розробку якого анонсували ще минулого року. Він виконаний у білому корпусі із чотирма камерами для відстеження рухів. 

Гарнітуру зробили більш тонкою та легкою. Тепер вона підключається до консолі за допомогою лише одного кабелю USB-C. Для зниження навантаження на PS5 застосували технологію фовеального рендерингу, що аналізує напрямок погляду. У максимальній якості відображається лише частина, на яку дивиться користувач.

Для розпізнавання рухів голови та тіла гравця більше не потрібна зовнішня камера, як це було в оригінальному PS VR. У новому поколінні камери вбудовані у сам шолом. OLED-дисплеї видають роздільну здатність 2000×2040 на кожне око з кутом огляду 110 градусів. Є підтримка HDR, частоти до 120 Гц та 3D-аудіо. Також розробники оновили вентиляційну систему та пообіцяли, що лінзи не запотіватимуть.

У комплекті постачаються контролери PS VR2 Sense. У них просунута зворотна віддача та адаптивні курки, які забезпечують опір в іграх і дозволяють відчути силу натягу тятиви або, наприклад, опір педалі газу авто.

На лівому розташовані аналоговий стик, пара звичних кнопок та окрема кнопка захоплення віртуальних об’єктів L1, курок L2, а також кнопка Create для створення скріншотів та роликів. На правому все так само, але на місці Create знаходиться кнопка Options. Обидва вміють визначати торкання в місцях, де розміщуються великий, вказівний або середній палець для керування свайпами без натискання кнопок.

Терміни виходу та вартість шолома Sony все ще тримає у секреті. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.