Захист універсальних програм для Windows 10 повністю знищена

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоч операційна система Windows 10 і призначається для справжніх комп’ютерів, але компанія Microsoft продовжує робити велику ставку на платформу UWP (Universal Windows Platform). Програми, написані на її основі, можуть розміщуватися в фірмовому магазині Microsoft Store, завдяки чому їх можна встановлювати на будь-які електронні пристрої, що працюють на базі десятого «віндовса». Довгі роки хакери не могли зламати додатки, створені для цієї платформи, але днями їм це нарешті вдалося.

При створенні платформи UWP компанія Microsoft приділила дуже велику увагу безпеці, щоб праці розробників були надійно захищені. Це призвело до того, що до сьогоднішнього дня жодна гра з магазину для Windows 10 була зламана, але все змінилося. Група хакерів повідомила про те, що їм успішно вдалося зламати відеогру Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection, яка включає в себе цілих п’ять ступенів захисту – MSStore, UWP, EAppX, XBLive і Arxan.

Хакери стверджують, що тепер вони можуть зламати абсолютно будь-яку гру, доступну в Microsoft Store, оскільки їм вдалося знайти кілька вразливостей в платформі UWP, що дозволяють добитися бажаного. Знищити систему захисту універсальних програм для Windows 10 можна було б і раніше, проте ніхто з хакерів не хотів витрачати на це кілька місяців свого життя, оскільки такого роду ПО користується зовсім невеликою популярністю на світовому ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що в найближчі кілька тижнів хакери викладуть в мережу інструменти, що дозволяють зламувати універсальні додатки для Windows 10, засновані на UWP. Це призведе до того, що незабаром на торрент-трекерах з’являться тисячі роздач, що дозволяють завантажити, а потім і пограти в ігри абсолютно безкоштовно. Втім, це лише припущення. Хакери цілком можуть зв’язатися з Microsoft і попросити у неї велику суму грошей за те, щоб уразливість не були в мережу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОakket.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.