Dell XPS 13 Plus отримав унікальну клавіатуру та невидимий тачпад

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Dell на виставці CES 2022 представила нову версію флагманського ультрабука XPS 13 з приставкою Plus, і вона значно відрізняється від того, що компанія показувала нам раніше.

Насамперед новий XPS 13 Plus, звичайно, цікавий зовні. Клавіатура з новим ножичним механізмом займає всю ширину корпусу, а самі кнопки не розділені звичайним нам відступом в 1-2 мм. Тачпад зробили невидимим, інтегрувавши його в скляну панель нижче за клавіатуру: сам сенсорний блок ніяк не виділений, тому звикати до нього доведеться на рівні м’язової пам’яті. Фізично натиснути на тачпад не можна, тактильний відгук реалізований на рахунок спеціального вібродвигуна.

Додаткову незвичайність ноутбуку забезпечив верхній ряд клавіш, який замінили на сенсорну смугу. Панель можна перемикати між режимами функціональних клавіш F1-F12 та набором інструментів на кшталт зміни яскравості дисплея, вимкнення мікрофона тощо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сам корпус повністю виконаний з алюмінію і трохи відрізняється від звичайного XPS 13, але в Plus-версії прибрали 3.5-мм роз’єм для навушників і зменшили розмір шарнірів. Звільнене місце дісталося новим вентиляторам, які збільшили обсяг повітряного потоку більш ніж на 55%. Це дозволило використовувати куди потужніший 28-ватний процесор замість аналога на 15 Вт.

Dell XPS 13 Plus отримав процесор Intel Core i5-1240P або i7-1280P залежно від конфігурації (графіка завжди Intel Iris Xe), від 8 до 32 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5 та від 256 ГБ до 2 ТБ SSD. Роз’ємів лише два – по одному USB-C (Thunderbolt 4) ліворуч і праворуч.

13.4-дюймова OLED-матриця може бути на вибір з роздільною здатністю 1920×1200 або 3840×2400 пікселів. Також опціонально можна вибрати сенсорний шар. Батарея на 55 Вт * год забезпечить близько 8 годин роботи, а технологія Express Charge 2.0 дозволяє зарядитись з 0 до 80% за 55 хвилин.

На жаль, Dell поки не розкрила інформацію про ціни та доступність нової моделі. Найближче постачання заплановано на весну 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.