Categories: Ґаджети

В Google розробляють “хмарну” ігрову консоль

Share

У Google вирішили всерйоз зайнятися бізнесом на відеоіграх. Зараз участь компанії в ньому обмежується продажем ігрових додатків в Google Play і стрімінговими можливостями в YouTube. Але незабаром все може стати набагато серйозніше.

За даними видання The Information , вже два роки в компанії працюють над проектом під кодовою назвою Yeti. Це “хмарний” ігровий сервіс: передбачається, що ігри будуть запускатися на віддалених серверах, а користувач, озброєний підключеною до інтернету консоллю з ігровим контролером, буде отримувати з мережі готову картинку з мінімальною затримкою.

Повідомляється, що в якості одного з варіантів розглядалося використання в проекті пристроїв з підтримкою технології Chromecast, проте потім в Google почали розробку власного ігрового обладнання. Причому сервіс вже зараз знаходиться у високому ступені готовності – в Google навіть розглядали можливість запустити його в кінці 2017 го.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Керують проектом Yeti два топ-менеджера, які курують різні “залізні” розробки – віце-президент з управління продуктами Маріо Кейроз (Mario Queiroz) і Міжн Бакар (Majd Bakar), віце-президент з інженерних розробок. Останній, наприклад, брав участь в презентації нових смартфонів Pixel минулої осені.

Подібні Yeti сервіси вже існують, причому крім добре відомих PlayStation Now від Sony і GeForce Now від Nvidia є кілька менш помітних. Вони рятують геймерів від необхідності купувати потужне і дороге ігрове “залізо” – теоретично можна пограти в якій-небудь AAA-тайтл на MacBook Air або навіть слабкому Windows-планшеті, проте вкрай вимогливі до швидкості інтернет-каналу. Затримка при передачі даних в ньому для комфортної гри повинна бути мінімальною.

Якщо якась компанія і може вирішити проблему із затримкою, то це Google, що володіє  потужною інфраструктурою доставки контенту користувачам. Не виключено, що з Yeti якось пов’язаний і недавній прихід в Google для роботи над неназваними проектами Філа Харрісона, одного з найпомітніших ветеранів індустрії відеоігор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Googleукр
  • Останні записи

    Такого ніхто не очікував: ПриватБанк прийняв важливе рішення щодо кредитних лімітів клієнтів

    Фінансова установа «ПриватБанк» розкрила своїм клієнтам процес розрахунку кредитного ліміту по банківській карті. Багато українців…

    07.05.2024

    Apple випустила чохол-клавіатуру Magic Keyboard для iPad Pro (2024)

    Для iPad Pro (2024) на чіпі M4 вийшло два нових аксесуари: Apple Pencil Pro з…

    07.05.2024

    Огляд бездротової клавіатури Logitech Signature Slim K950

    Бездротова клавіатура Logitech Signature Slim K950 проста та ефективна. Вона не пропонує найновіших клавіатурних технологій,…

    07.05.2024

    Google представила новий недорогий смартфон Pixel 8a

    Сьогодні, 7 травня, компанія Google нарешті представила доступний смартфон Pixel 8a зі свіжим дизайном, яскравими…

    07.05.2024

    Представлений Apple Pencil Pro – стілус для справжніх профі

    Компанія Apple представила новий стілус Apple Pencil Pro, який буде сумісний з новими iPad Pro…

    07.05.2024

    Apple припинила випуск iPad 9

    Apple перестане випускати iPad дев'ятого покоління, пише MacRumors. Рішення пов'язане з появою нових планшетів iPad…

    07.05.2024