Постачання планшетів падають, але у Apple все добре

Аналітична компанія IDC опублікувала звіт про постачання планшетів у третьому кварталі 2021-го. Вони досягли 42,3 мільйона одиниць, що на 9,4% менше, ніж у минулому році. Водночас упали показники більшості великих гравців.

Безперечним лідером серед планшетів залишається iPad. «Яблучна» компанія не лише не скоротила, а й навпаки, наростила постачання. Вони становили 14,7 мільйона одиниць порівняно з 14 мільйонами у третьому кварталі минулого року. Загальна частка ринку компанії – 34,6%. Найближчі конкуренти Apple – Samsung і Amazon з часткою 17,7% і 11,1% відповідно. При цьому постачання планшетів цих компаній впали на 11,1% та 13,3% у річному обчисленні.

На четвертому місці розмістилася Lenovo, якій, як і Apple, вдалося збільшити постачання – на 2,1%. А ось частка HUAWEI скоротилася на 45,9%. Зумовлено це тим, що ще минулого року її вважали разом із Honor, а тепер це дві самостійні компанії.

Інша дослідницька фірма Canalys наводить розбивку регіонами. У всіх основних регіонах, крім Азіатсько-Тихоокеанського, спостерігалося зниження поставок планшетів. Тільки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні обсяг постачань зріс на 23% за період третього кварталу, тоді як Європа показала 27-відсотковий спад порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Аналітики зазначають, що у 2020 році багато споживачів активно купували планшети для дистанційного навчання. Тому в найближчому майбутньому ринок буде насичений цими пристроями, внаслідок чого постачання може падати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.