Характеристики MacBook Air в новому дизайні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку тижня компанія Apple представила два ноутбуки MacBook Pro на фірмових чіпах M1 Pro і M1 Max власної розробки. Сьогодні з’явилася інформація про MacBook Air наступного покоління, який отримає новий дизайн і деякі характеристики нових моделей MacBook Pro.

За словами iOS-розробника під ніком Dylan, який раніше надавав достовірну інформацію по продуктах Apple, нові моделі MacBook Air внешни будуть схожі на актуальну лінійку MacBook Pro, але отримають більш тонкий корпус. Компанія відмовиться від клиноподібної форми, на користь більш округлого дизайну і рівномірної товщини. Клавіатура і окантовка екрану буде виконана в світлому кольорі як у iMac 24, а сам корпус MacBook Air буде пропонуватися в колірних рішеннях моноблока. 

З чуток, MacBook Air отримає екран Liquid Retina XDR, який оснащений підсвічуванням mini-LED. Але новинка не отримає технологію ProMotion, яка забезпечує адаптивну частоту оновлення до 120 Гц. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ


За обчислювальні можливості в MacBook Air буде відповідати енергоефективний чіп нового покоління Apple M2, який за чутками, отримає 8 обчислювальних ядер, а також на вибір 8 або 10 графічних ядер. 

З іншого, новинка не отримає слот для SD-карт і HDMI порт, які є в нових MacBook Pro. Також повідомляється, що ноутбук надійде з новим компактним зарядним пристроєм на 30 Вт.

Інші джерела припускають, що MacBook Air може отримати «чубок» як в нових MacBook Pro, в якій розмістять веб-камеру з роздільною здатністю 1080p. Також висловлюються припущення, що компанія Apple може відмовитися від приставки «Air» і позиціонувати пристрій як доступний MacBook.

Імовірно, новий MacBook Air представлять в середині наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.