Спеціаліст порівняв відразу чотири комп’ютери на Apple M1

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У новому випуску на YouTube-каналі Rozetked ведучий Максим Хорошев протестував чотири ПК на M1.

Зараз, як на початку огляду зауважив Максим, існує чотири пристрої на платформі M1. Це MacBook Air, MacBook Pro 13 “, iMac 24” і Mac mini. А ось iPad на M1 варто розглядати тільки для малювання або для використання в якості інструменту в роботі пілотом.

З точки зору потужності й безшумної всі чотири названих гаджета рівні. В ході тестування вони все справлялися з роботою в DaVinci Resolve приблизно за 5 хвилин і 20-30 секунд (з харчуванням і без харчування). У той же час в цій же програмі той же ролик ноутбук HP Omen 15 з Ryzen 7 RTX 3070 монтує за 2 хвилини 17 секунд. Отже, робить висновок провідний, “маки” з M1 поки що не підходять для повноцінного монтажу. Крім того, при обробці відео на iMac або з підключенням Mac mini буде пригальмовувати таймлайн.

Mac mini – найбільш дешевий вибір з усіх, але для його використання потрібні всі інші комплектуючі укупі з хорошим монітором, клавіатурою, мишею, зовнішнім SSD-накопичувачем. Базова комплектація складається з 8 ГБ оперативної пам’яті і 256ГБ SSD. Однак, за словами Максима, 8ГБ – це вкрай мало для роботи, а версія з збільшеним об’ємом пам’яті коштує на 20 тисяч рублів дорожче. Але в цілому брати цей варіант з усіх чотирьох Максим не радить.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iMac 24 “підійде тим, хто не хоче додатково купувати якісь запчастини до комп’ютера. Мінімальна комплектація – 256ГБ SSD і 8ГБ ОЗП. З мінусів комплектації – неможливість змінити висоту монітора, змінна ніжка цього ж монітора. А за забарвленням експерт рекомендує купувати комплект срібного кольори, щоб в майбутньому не було проблем з продажем ПК. Також сам ведучий між MacBook і iMac вибрав би перше.

Важливий плюс MacBook Air – портативність. У порівнянні з версією Pro він має меншу масу, тонше, коштує дешевше. Однак Максим рекомендує брати комплектацію з 16 ГБ оперативної пам’яті, а не з 8 ГБ (якщо планується використовувати пристрій для додатків складніше, ніж Word, Excel, браузер Safari, замітки, YouTube). Також він радить брати версію з 7-ядерним процесором і вибирати англійську розкладку клавіатури для США. Саме MacBook Air, за словами експерта, здатний замінити всі інші пристрої на M1, тому купувати потрібно саме його.

За словами ведучого, покупка MacBook Pro 13 “, коли існує Air, – саме невиправдане і дурне рішення. Вони ідентичні, тільки Pro важче, товщі і дорожче. Touch Bar теж не є перевагою цього девайса: він незручний і даремний. Максим навіть припустив, що Apple незабаром може відмовитися від цієї функції. Єдиний плюс цієї моделі в порівнянні з Air – зарядка потужністю 60 ват.

Восени 2021 року Apple, нагадав фахівець, презентує два нових MacBook Pro на M1X. Обидва комп’ютери будуть мати при цьому однаковою потужністю. У них буде встановлено 16-дюймовий процесор, а за вартістю вони виявляться приблизно від 180 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тому якщо необхідна саме така комплектація для роботи, то чекати виходу нових моделей, укладає Максим, звичайно, варто. А ось сподіватися на вихід M2 не потрібно. Перш за все, тому, що цей чіп з’явиться мінімум через рік, а M1 вже зараз цілком вистачає для комфортної роботи і він точно не подешевшає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.