Названо 7 причин не переходити з ноутбука під управлінням Windows на MacBook

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автор habr.ru після року користування MacBook розповів, які є незручності і недоліки у операційної системи Apple.

Незважаючи на популярність, продукція компанії Apple (а зокрема, операційна система) не позбавлена ​​деяких недоліків. Причому пов’язані вони з базовими функціями.

  1. Незрозумілий Dock Bar . Автор зазначає , що розташування значків, їх принцип натискання і розміщення здався йому самим недолугим за своєю суттю. Наприклад, немає чіткої системи розподілу цих іконок додатків, при базових настройках запущені програми ніяк не виділяються, через що не можна швидко перемикатися між ними.
  2. Планшетний Launchpad . Інтерфейс дуже складний: багато елементів, на які можна натиснути. Хоч і виправляється це створенням папок, все одно в первісному вигляді, на думку експерта, це незручно. Також допомагає Spotlight Search або Alfred.
  3. Активні кути екрана . Якщо розмістити у всіх кутах швидкі команди, то при випадковому переміщенні курсора в кут вони почнуть виконуватися. Є інший варіант – виклик активних кутом через клавішу, але це автору здалося незручним.
  4. Вікна і кнопки управління ними . Червона кнопка – для закриття вікна, а не самого додатка, жовта – для згортання вікон, зелена кнопка дозволяє перейти в планшетний повноекранний режим. При цьому, наприклад, в останньому разі не будуть активні деякі функції: активні кути, гарячі клавіші, жести Trackpad.
  1. Full Screen . При планшетному режимі додатки, наприклад, розташовані по частоті їх застосування. А способів перемикання між вікнами користувач нарахував вісім, і жоден з них не можна назвати на 100 відсотків чинним, як зазначає він.
  2. Trackpad . Є так звана натуральна прокрутка, але вона не плавна, як у миші. Для вирішення проблеми з прокруткою є додаток – Scroll Reverser.
  1. Touch Bar . Автор зізнається, що в цій частині MacBook зручніше були б клавіші (для швидкої активації команд). Крім того, пальцями можна випадково зачепити сенсорні кнопки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.