Ґаджети

AirPods Pro 2 стежитимуть за здоров’ям власника

Share
Час читання: < 1 хв.

Apple опублікувала результати дослідження, які дозволяють припустити, якими будуть наступні AirPods Pro. Про нюанси розповів ресурс PhoneArena.

Вчені провели науковий експеримент: звичайний AirPods Pro переобладнали для відстеження стану організму людини. Однак фізично навушники залишилися без змін – нові механізми були впроваджені програмно. Зокрема, мікрофони AirPods Pro налаштували на відстеження дихання людини до, під час і після тренування. Записи з мікрофонів аналізували за допомогою навченої нейромережі.

Штучний інтелект працював із записом, видаляючи з них сторонній шум і аналізуючи те, що залишалося – тобто, звук дихання власника. Вчені, які проводили експеримент, пояснюють:

«Робота унікальна за трьома основними напрямками: в ній оцінюється частота дихання за допомогою мікрофона в природних умовах навколишнього середовища як в приміщенні, так і на вулиці, а для оцінки використовується підхід, заснований на спеціальному алгоритмі».

В результаті експерименту було виявлено, що за допомогою AirPods Pro і ШІ можна виявити важке або ненормальне дихання (більше 25 вдихів за хвилину). Використання цих навушників для відстеження дихання може дозволити їх власнику виявити проблеми і звернутися до лікаря набагато раніше.

До слова, аналітики очікують, що відстеження дихання може з’явитися в watchOS 8. А інсайдери бачать в цьому дослідженні передумову до того, що подібним механізмом оснастять майбутні AirPods Pro 2 . До речі, одна нова фішка в актуальних «Прошка»вже тестується .

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Новий Cubot KingKong Star 2 оснащено передовими характеристиками

    Компанія Cubot радо представила свій новий захищений смартфон KingKong Star 2, який вже наступного місяця…

    29.09.2024

    Як продовжити термін служби батареї смартфона: поради експертів

    Термін служби батареї смартфона можна значно продовжити, якщо дотримуватися кількох простих рекомендацій, які допомагають знизити…

    29.09.2024

    Opera випустила нові функції та оновлення з ШІ для браузерів Opera One і GX

    На заході Opera Browser Days компанія Opera представила оновлення для своїх браузерів Opera One та…

    29.09.2024

    Xiaomi 14T Pro виходить на європейський ринок без зарядного блоку

    Xiaomi вирішила виключити комплектний зарядний пристрій із європейської версії смартфона 14T Pro. Замість нього у…

    29.09.2024

    iPhone 16 Pro Max лідирує у тесті на час роботи батареї

    iPhone 16 Pro Max продемонстрував найкращий час автономної роботи серед популярних смартфонів, згідно з оновленим…

    29.09.2024

    Google представила технологію проектування мікросхем AlphaChip за допомогою ШІ

    Google презентувала нову технологію розробки мікросхем під назвою AlphaChip, що використовує штучний інтелект. AlphaChip реалізує…

    29.09.2024