AirPods Pro 2 стежитимуть за здоров’ям власника

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple опублікувала результати дослідження, які дозволяють припустити, якими будуть наступні AirPods Pro. Про нюанси розповів ресурс PhoneArena.

Вчені провели науковий експеримент: звичайний AirPods Pro переобладнали для відстеження стану організму людини. Однак фізично навушники залишилися без змін – нові механізми були впроваджені програмно. Зокрема, мікрофони AirPods Pro налаштували на відстеження дихання людини до, під час і після тренування. Записи з мікрофонів аналізували за допомогою навченої нейромережі.

Штучний інтелект працював із записом, видаляючи з них сторонній шум і аналізуючи те, що залишалося – тобто, звук дихання власника. Вчені, які проводили експеримент, пояснюють:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Робота унікальна за трьома основними напрямками: в ній оцінюється частота дихання за допомогою мікрофона в природних умовах навколишнього середовища як в приміщенні, так і на вулиці, а для оцінки використовується підхід, заснований на спеціальному алгоритмі».

В результаті експерименту було виявлено, що за допомогою AirPods Pro і ШІ можна виявити важке або ненормальне дихання (більше 25 вдихів за хвилину). Використання цих навушників для відстеження дихання може дозволити їх власнику виявити проблеми і звернутися до лікаря набагато раніше.

До слова, аналітики очікують, що відстеження дихання може з’явитися в watchOS 8. А інсайдери бачать в цьому дослідженні передумову до того, що подібним механізмом оснастять майбутні AirPods Pro 2 . До речі, одна нова фішка в актуальних «Прошка»вже тестується .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.