Microsoft дозволила запускати Windows на iPad. Ось що потрібно знати

Сайт 9TO5Mac протестував Windows 365 на iPad Pro, ось головне. Раннє передбачалося, що Windows 365 буде доступна тільки через веб-браузер, і, будучи запущеною через Safari на iPadOS 15, вау-ефекту вона не виробляла. Однак тепер у Microsoft з’явився додаток в App Store – Remote Desktop Mobile .

Дивно, що Apple дала шанс цьому додатку Windows, адже на даний момент компанія сумно відома своєю відмовою від додатків для потокової передачі ігор у своєму магазині. Навіть додаток Xbox для хмарного гейминга було заблоковано. Так що на даний момент можна вважати це офіційним способом запускати потокові гри Xbox через додаток на iPad.

Але не варто плутати це додаток зі звичайним віддаленим робочим столом. Останній зазвичай використовується для дистанційного доступу до фізичного ПК, це ж додаток вже щось інше. З його допомогою, за словами сайту, Windows плавно транслюється на пристрій Apple, як виявилося, краще, ніж через браузер.

Використовувати Windows 365 неймовірно просто

Перед роботою з додатком, вам буде потрібно спершу обзавестися бізнес або корпоративним обліковим записом Microsoft з аккаунтом адміністратора. Як тільки вам нададуть хмарний комп’ютер, потрібно перейти на сайт Windows 365 і увійти в свій обліковий запис. Звідти дозволити своєму хмарному ПК налаштувати себе перед першим запуском. І як тільки він буде готовий до роботи, можна завантажувати додаток Remote Desktop Mobile, входити в ньому в свій аккаунт і запускати свій хмарний комп’ютер на Windows.

Продуктивність

Windows 10 не потрібно великої потужності для безперебійної роботи, тому запуск навіть великої кількості віртуальних ПК на віддалених потужностях цілком посильне завдання для серверів Microsoft. Свій віртуальний ПК в Windows 365 можна налаштувати з різним об’ємом оперативної пам’яті, сховища і т.і. Для більшого інтересу було вирішено протестувати Windows 365 на найнижчій конфігурації віртуально заліза.

Навіть злегка дивує, що на ПК з 4 ГБ ОЗП, 128 ГБ пам’яті і 2-ух ядерним віртуальним процесором, все працювало нормально. Хоча час від часу і виникали подвисания. Сказати однозначно не можна, чи пов’язано це з пропускною спроможністю мережі або характеристиками хмарного ПК. Незважаючи на це, джерело стверджує, що додатки працюють саме так, як ви цього від них чекаєте.

Наприклад, веб-браузер Microsoft Edge швидко завантажував сайти і повністю функціонував. Інші стандартні програми Windows також працювали бездоганно. Microsoft Paint, Windows Media Player і Блокнот працювали без нарікань. Переміщення вікон було швидким і плавним, хоча і деякі звичні дії, на кшталт відкриття меню «Пуск» Windows 10, відбувалися трохи повільніше, ніж зазвичай.

Додатки

Установка сторонніх додатків в Windows 365 проста і звична для будь-якого користувача звичайної десятки. Ви можете завантажити будь-яку традиційну програму Windows з Інтернету, але Microsoft Store тут теж встановлений. Більшість базових додатків, які вам знадобляться, вже є в ньому, і їх кількість тільки зростає, оскільки в Windows 11 компанія Microsoft планує пом’якшити свої правила.

Ви можете завантажити iTunes для Windows і запустити його на iPadOS через Windows 365. Такі додатки, як Spotify, Netflix, Pinterest, Affinity Photo і інші, вже є в Microsoft Store. Хмарні ПК з Windows 365 поставляються з додатками Microsoft Office і Xbox з коробки, тому вам не потрібно завантажувати їх окремо.

Досвід використання

Досвідчені користувачі iPad вже давно шукають різні способи запустити традиційну віконну середу робочого столу з файловою системою на своїх пристроях. У минулому вже не раз перебували незвичайні спроби це зробити. Зовсім недавно був знайдений спосіб запускати Windows 3.1 на iPad через додаток під назвою iDOS. Були й інші ідеї, наприклад, додаток для iPad під назвою OnLive, яке могло транслювати копію Windows 7 на iPad. Однак це перша спроба самої Microsoft зробити подібний додаток.

Незважаючи на це, якщо вірити джерелу, даний досвід істотно відрізняється від стрімінга операційної системи Microsoft через браузер, і додаток Remote Desktop Mobile зробило роботу c Windows 365 більш плавною і зручною. Мабуть, найнесподіваніше і приємне, що курсор трекпада iPad перетворюється з кола в традиційну білу стрілку при використанні Windows 365 через додаток. Також для зручності Microsoft передбачили кілька швидких клавіш у верхній частині екрану для виклику і збільшення віртуальної клавіатури iPad. Варто згадати ще, що стан хмарного ПК не залежить від роботи програми, тому ви можете працювати з іншими рідними додатками iPad паралельно з Windows 365.

Висновок і вартість

Windows 365 явно може стати початком чогось дуже великого. Цілком зрозуміло, чому деякі побоюються комп’ютерів, якими вони насправді не володіють, але потенціал можливості транслювати всю операційну систему через інтернет з будь-якого пристрою величезний. І в майбутньому це концепція явно не обмежиться додатком лише для однієї лінійкою планшетів iPad.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я