Нові навушники від Apple дуже засмутили фанатів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Представлені навушники Apple Beats Studio Buds працюють не на чіпі H1, як очікувалося, а на процесорі MediaTek. Про це повідомляє ресурс Gizmochina з посиланням на Мінг-Чі Куо.

Згідно зі звітом аналітика, Apple оснастила свої нові Beats набагато простішим чіпом, на відміну від AirPods. У «БІТС» встановлений процесор MediaTek TWS, виготовлений по 22-нм техпроцесу, тоді як чіп Apple H1, який встановлений в AirPods 2, AirPods Pro і AirPods Max, виконаний по 16-нм. Мінг-Чі Куо називає кілька причин такого рішення Apple:

  • По-перше, чіпи MediaTek банально простіше дістати в умовах глобальної кризи мікроелектроніки; Beats на MTK обходяться компанії дешевше, а їх виробництво – швидше.
  • По-друге, таким способом Apple сегментує свої пристрої – AirPods залишаються AirPods, без конкуренції. У цього аргументу є одне слабке місце: раніше Apple вже оснащувала навушники Beats власним чіпом.
  • По-третє, компанія пішла на такий крок заради кращої сумісності з Android-смартфонами; очевидно, що останнім часом Apple робить велику ставку на користувачів Android, про що говорить недавній випуск для них lossless-аудіо та просторового звучання в Apple Music. Крім цього, компанія вже пообіцяла розробити «локатор» для Android до кінця 2021 року.

Подробиць про те, чим же принципово відрізняються чіпи H1 від Apple і TWS від MediaTek для кінцевого споживача, Мінг-Чи не повідомляє.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім перерахованого вище, Куо зазначив, що частка носяться пристроїв від Apple останнім часом скорочується, хоча компанія все ще лідирує в цьому сегменті ринку. Попит на AirPods в другому кварталі 2021 року виявився нижчим за очікуваний – можливо, причиною цього став не відбувся реліз AirPods 3-го покоління в новому дизайні. Фанати компанії дуже чекали їх 20 квітня. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.