Lenovo представила бездротову зарядку, що дозволяє заряджати ноутбук як iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ця технологія спочатку з’явилася в ноутбуці ThinkBook G2 i, а тепер зарядку можна використовувати окремо з іншими ноутбуками.

Lenovo частенько експериментує з технологіями, причому не боїться доводити справу до релізів. До подібних експериментів можна віднести і комплект бездротової зарядки Lenovo Go Wireless Charging Kit. Вперше ця система була представлена ​​в ноутбуці ThinkBook G2 i, який компанія анонсувала в січні цього року. Однак тепер її можна використовувати окремо від ноутбука – для зарядки будь-якого портативного комп’ютера з екранами 13 або 14 дюймів.

Комплект складається з двох частин: вузької гумової смужки з двома контактами Pogo і роз’ємом Type-C, а також металевої пластини. Смужка кріпиться до нижньої частини ноутбука і підключається кабелем до гнізда Type-C комп’ютера. Після цієї процедури ноутбук можна ставити на металеву площадку, і він буде заряджатися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Максимальна потужність зарядного пристрою становить 65 Вт, що є стандартом для ультрабуків або звичайних (неігрових) ноутбуків на базі Intel і AMD. Зарядка відбувається так само швидко, як і по дроту. Пристрій працює на базі технології Power by Contact французького стартапу Energysquare, який співпрацює з Lenovo.

Робота пристрою обмежена ноутбуками з екранами на 13 і 14 дюймів через довжину смужки яка клеїться до днища комп’ютера. Можливо, в майбутньому Lenovo могла б зробити її довшою, якщо буде попит на зарядний пристрій. До речі, смужка дозволяє трохи підняти ноутбук, щоб він був під кутом. У такому положенні більш комфортно набирати текст.

Поки неясно, наскільки популярною виявиться бездротова зарядка Lenovo для ноутбуків, але вже зрозуміло, що це чудова ідея та ідеальне рішення для тих, хто використовує ноутбук в якості основного комп’ютера. Вартість пристрою становить 140 доларів. У продажу Lenovo Go Wireless Charging Kit з’явиться в жовтні цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.