Ґаджети

Відомо, чому Xiaomi не випускають дешеві ноутбуки

Share

Нещодавно в мене виникла потреба в покупці нового ноутбука (в подарунок) для родича, якому необхідно тільки дивитися фільми, сидіти в соціальних мережах і відносно швидко та комфортно гуляти в інтернеті. Бюджет під такий пристрій виділявся невеликий (за планом) і очевидно, я подумав про покупку ноутбука Xiaomi. Так ось, маючи 12 тис. грн., почав я шукати «той самий» ноутбук.

Всі мої очікування від дешевого ноутбука Xiaomi закінчилися тоді, коли я знайшов їхній найдешевший ноутбук (Xiaomi Mi RedmiBook 14″) за 19 тис. грн. Сказати, що я був здивований, це не сказати нічого. Я ніяк не міг зрозуміти, чому компанія, яка випускає бюджетні пристрої, не продає бюджетні ноутбуки. І тут цікавість взяла верх і я пішов шукати пояснення таким цінам.

Покопавшись в інтернеті та прослухавши декілька пресконференцій представників Xiaomi, стало відомо, що компанія Xiaomi вирішила просувати свій новий продукт (ноутбуки) не тим шляхом, що смартфони. Якщо у випадку із смартфонами, на бюджетний ринок було ввірватися легко, то з ринком ноутбуків така стратегія не підходила. По -перше, комплектуючі до ноутбуків набагато дорожчі за комплектуючі смартфонів. Якщо смартфон з гіршими характеристиками буде добре справлятися з елементарними функціями (а їх не так багато), то ноутбук з своїми поставленими задачами вже не буде виконувати свою роботу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проявлятися це буде в повільній роботі, неможливості запускати декілька програм одночасно, малій кількості оперативної пам’яті і ще багато в чому. У випадку, якщо користувач купляє такий повільний ноутбук, то враження від нього залишаться погані, що відобразиться на негативних відгуках та відсутності рекомендацій іншим потенційним клієнтам.

Таким чином, Xiaomi вирішили не заходити в бюджетний сегмент і пропонувати ноутбуки середнього рівня і вище. Часом їхні ноутбуки навіть дорожчі за своїх аналогів. Що стосується дизайну ноутбуків, то вони сильно схожі до ноутбуків Apple, тобто вилядають цілком стильно.

І так, повернемося до покупки ноутбука. Врешті я придбав Xiaomi Mi RedmiBook 14″, хоча і прийшлося розпрощатися з дещо більшою сумою. Можна було придбати дешевший ноутбук, але від іншої компанії, проте цікавість знову взяла верх. На даний момент я знаю, що цей ноутбук працює справно і скарг на нього мені ще не надходило. Можливо, з часмо щось зміниться, а поки це хороший ноутбук за свої 19 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Vodafone планує інтегрувати криптогаманці в SIM-карту

    Компанія Vodafone Group планує впровадити блокчейн-технології у сектор мобільного зв'язку. Йдеться про те, щоб інтегрувати…

    07.05.2024

    Названо пристрої OnePlus, які отримають Android 15

    Компанія OnePlus поділилася списком пристроїв, які отримають доступ до нової версії фірмової прошивки OxygenOS 15,…

    06.05.2024

    Київстар розкрив причини зміни тарифів для абонентів

    У компанії "Київстар" переглянули умови кількох тарифних планів, у результаті абонентам доведеться платити більше за…

    06.05.2024

    Топ-5 переваг Samsung Galaxy S24 над Google Pixel 8

    Якщо ви на ринку нового телефону на базі Android, у вас є багато варіантів для…

    06.05.2024

    Google видаляє чутливі листування співробітників, намагаючись приховати від суду власні порушення законодавства

    У США незабаром завершиться великий судовий розгляд щодо корпорації Google. Прокуратура звинувачує її в порушенні…

    06.05.2024

    Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі

    У мережі з'явилися подробиці квітневого галасу з приводу масового злому пристроїв Apple за допомогою Pegasus-подібного…

    06.05.2024