Відомо, чому Xiaomi не випускають дешеві ноутбуки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно в мене виникла потреба в покупці нового ноутбука (в подарунок) для родича, якому необхідно тільки дивитися фільми, сидіти в соціальних мережах і відносно швидко та комфортно гуляти в інтернеті. Бюджет під такий пристрій виділявся невеликий (за планом) і очевидно, я подумав про покупку ноутбука Xiaomi. Так ось, маючи 12 тис. грн., почав я шукати «той самий» ноутбук.

Всі мої очікування від дешевого ноутбука Xiaomi закінчилися тоді, коли я знайшов їхній найдешевший ноутбук (Xiaomi Mi RedmiBook 14″) за 19 тис. грн. Сказати, що я був здивований, це не сказати нічого. Я ніяк не міг зрозуміти, чому компанія, яка випускає бюджетні пристрої, не продає бюджетні ноутбуки. І тут цікавість взяла верх і я пішов шукати пояснення таким цінам.

Покопавшись в інтернеті та прослухавши декілька пресконференцій представників Xiaomi, стало відомо, що компанія Xiaomi вирішила просувати свій новий продукт (ноутбуки) не тим шляхом, що смартфони. Якщо у випадку із смартфонами, на бюджетний ринок було ввірватися легко, то з ринком ноутбуків така стратегія не підходила. По -перше, комплектуючі до ноутбуків набагато дорожчі за комплектуючі смартфонів. Якщо смартфон з гіршими характеристиками буде добре справлятися з елементарними функціями (а їх не так багато), то ноутбук з своїми поставленими задачами вже не буде виконувати свою роботу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проявлятися це буде в повільній роботі, неможливості запускати декілька програм одночасно, малій кількості оперативної пам’яті і ще багато в чому. У випадку, якщо користувач купляє такий повільний ноутбук, то враження від нього залишаться погані, що відобразиться на негативних відгуках та відсутності рекомендацій іншим потенційним клієнтам.

Таким чином, Xiaomi вирішили не заходити в бюджетний сегмент і пропонувати ноутбуки середнього рівня і вище. Часом їхні ноутбуки навіть дорожчі за своїх аналогів. Що стосується дизайну ноутбуків, то вони сильно схожі до ноутбуків Apple, тобто вилядають цілком стильно.

І так, повернемося до покупки ноутбука. Врешті я придбав Xiaomi Mi RedmiBook 14″, хоча і прийшлося розпрощатися з дещо більшою сумою. Можна було придбати дешевший ноутбук, але від іншої компанії, проте цікавість знову взяла верх. На даний момент я знаю, що цей ноутбук працює справно і скарг на нього мені ще не надходило. Можливо, з часмо щось зміниться, а поки це хороший ноутбук за свої 19 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.