В Apple iPad Pro виявлена ​​незаявлена ​​можливість камери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники популярного iOS-додатки Halide, що дозволяє використовувати камери «яблучних» гаджетів в професійному режимі з ручними настройками, опублікували докладний розбір камери нового iPad Pro з процесором M1. Як виявилося, планшети Apple можуть робити фотографії, недоступні власникам iPhone.

В Apple iPad Pro останніх двох поколінь використовується система з двох камер зі звичайною ширококутною на 12 Мп і ультраширококутний на 10 Мп. Здавалося б, в iPhone використовуються більш просунуті камери, але на ділі автор програми Halide Себастьян де Віз виявив цікаву особливість планшетів. Під час використання пристрою він з подивом виявив, що вона змогла сфокусуватися на предметі з досить близької відстані. Виявилося, що iPad Pro здатний фокусуватися на об’єктах з куди меншого відстані, ніж будь-який iPhone. Для досягнення найкращого результату розробник рекомендує використовувати свій додаток, в якому можна вручну регулювати фокусування.

Більше прикладів макрофотографій, зроблених на iPad Pro:

За словами фахівців, основна причина, чому iPad Pro може фокусуватися з меншого відстані, ніж iPhone, полягає в тому, що Apple не потрібно намагатися вмістити планшет в кишеню. Через великі габарити компанія може інакше розташовувати компоненти всередині корпусу, що і дозволяє домогтися такого ефекту. 

Користувачі в мережі вже почали перевіряти цю заяву і виявили, що iPad Pro дійсно краще себе проявляє в макрозйомці, ніж iPhone. Там, де планшет нормально фокусується на потрібному об’єкті, смартфон просто робить розмитий знімок.

Apple iPad Pro

Варто зазначити, що такий режим макрозйомки доступний не тільки на нових iPad Pro з процесором M1, а й на торішніх моделях, так як у них ідентичні камери ззаду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.