Експерти iFixit розібрали новий 24-дюймовий Apple iMac (ФОТО)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти вивчили внутрішній світ моноблока, корпус якого став найтоншим в серії. Як виявилося, майже всі комплектуючі комп’ютера розмістилися на мініатюрній системній платі, а демонтаж більшості з них без паяльника або апаратний апгрейд просто неможливі.

Рентгенівський знімок iMac демонструє цікаву особливість пристрою. За логотипом Apple розмістилася спеціальна прямокутна металева пластина, яка виконує роль антени. У центрі моноблока передбачені два кола, що нагадують батарейки типу «таблетка». Виробник також розмістив в корпусі дві металеві пластини, які імовірно використовуються для розсіювання тепла.

Дисплей iMac (2021) приклеєний до корпусу, і його демонтаж вимагає спеціального інструменту. Представники iFixit відзначили, що при створенні пристрою Apple відмовилася від додаткової металевої перегородки для обмеження доступу до коннекторам і з’єднувальним шлейфам.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всередині iMac розмістилися материнська плата, динаміки і два невеликих вентилятора. Оперативна пам’ять, процесор і накопичувач розпаяні, що виключає ремонт або заміну комплектуючих без допомоги сервісного центру. Єдиний апгрейд, який доступний користувачеві – це покупка USB-хаба для збільшення кількості інтерфейсних портів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.