Apple розповіла про особливості дисплея Liquid Retina XDR в iPad Pro

21 травня в продаж надійшли нові iPad Pro. 12,9-дюймова версія отримала новий miniLED-дисплей, а в недавно опублікованих документах компанії знайшли відповіді на хвилюючі багатьох питання.

Пікова яскравість 1600 ніт обмежена

Максимальна повноекранна яскравість Liquid Retina XDR – 1000 ніт. Домогтися пікової яскравості в 1600 ніт можна тільки на 40% площі екрану. І це за умови, що інша частина зображення чорна або з яскравістю до 600 ніт.

А ось розмиття або зміна кольору при прокручуванні на чорному тлі – це нормально. Деякі користувачі скаржаться на дивні ореоли навколо яскравих об’єктів. І незрозуміло, баг це або фіча.

Аксесуари Thunderbolt краще відключати

Що 11-дюймовий, що 12,9-дюймовий iPad Pro (2021) отримали роз’єми Thunderbolt 3. Так як деякі аксесуарами багато енергії, Apple радить відключати їх, коли ви ними не користуєтеся.

Оновлення через стільникову мережу

Нарешті iPadOS можна оновити через стільникову мережу, а не по Wi-Fi. Але є одне обмеження: це можна зробити тільки в мережах 5G.

Все це, звичайно, добре, але пора задіяти потужності нового M1 в повній мірі: я дуже чекаю революційну iPadOS 15 з підтримкою macOS-додатків. Ходили чутки, що з’явиться повноцінний Final Cut за передплатою. Можна очікувати ще Xcode, Logic і так далі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.