Apple закрила вразливість iMessage в iOS 11.2.5

Минулого тижня розробник програмного забезпечення і дослідник безпеки Абрахам Масрі розповів про помилку, яка здатна змусити iPhone зависнути при отриманні повідомлення в iMessage.

Це не перший випадок, коли текстове повідомлення або посилання можуть привести до ряду проблем з гаджетами на iOS і macOS.

У нових версіях прошивки iOS 11.2.5 і macOS High Sierra 10.13.3 ця вразливість була усунута. Apple рідко розповідає про помилки в системі і причини їх появи. Цього разу в примітці до оновлення вказано, що проблема була пов’язана з системою обробки та відображення посилань в додатку «Повідомлення». Apple згадала дослідника, який знайшов chaiOS.

Раніше Масрі ненадовго опублікував експлоїт уразливості на GitHub і розповів BuzzFeed, що виявив її випадково, тестуючи прошивку iOS. За словами дослідника, пролом зачіпає версії іOS з 10.0 по 11.2.5 beta 5, а також може впливати на комп’ютери Mac. Коли на пристрій приходить повідомлення з певної посиланням, воно спочатку на деякий час блокується повністю, а потім відновлює роботу, але сервіс iMessage продовжує давати збої.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.