Ґаджети

ТОП-7 найкращих смарт годинників цієї весни: Huawei Band і Xiaomi Mi Band стали зручніші

Share

Смарт годинники активно вдосконалюються. У 2020 році майже всі виробники смарт-годиників перейшли з круглого екрану на прямокутний. І пристрої стали зручніше – на них простіше читати повідомлення, тому що текст не залазить під рамку, корисної площі також стає більше.

Цього року удосконалювати дисплеї почали виробники фітнес-трекерів. Сенс той же – екран повинен стати зручніше. Тепер браслети отримують збільшені матриці, розгледіти дані на них простіше, тому що вміст екрану теж стало більше.

Apple Watch – вибір за замовчуванням для власників пристроїв з Купертіно і тих, кому потрібен статусний аксесуар. Розберемо інші пропозиції на цьому ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Самі живучі: Huawei Watch GT2 Pro

Ціна: 7086 гривень

Годинники з найвищою автономністю в цьому списку. Виробник заявляє 14 днів без підзарядки. За підсумками нашого тесту без використання GPS і в стандартному режимі GT2 Pro перший раз повідомили про низький рівень заряду через 16 днів. Якщо носити годинник 8-9 годин в день, то в такому випадку час автономної роботи складе заявлені 2 тижні. Заряджається пристрій від круглої «шайби» з портом USB-C.

Інший приємний момент – ці смарт-годинник намагаються бути максимально незалежними від смартфона, і це похвально. У Huawei Watch GT2 Pro варто власний GPS для запису активностей, 2 ГБ пам’яті, в які можна закачати музику і прослуховувати її прямо з годин через підключення Bluetooth-навушники. Доданий динамік з мікрофоном, який дозволяє відповідати на дзвінки.

Найстильніші: Huawei Watch Fit

Ціна: 2608 гривень

Це перші години компанії з прямокутним екраном. Це і стильно, і практично. Барометр громадської думки – Apple. Який дизайн отримають пристрої з Купертіно, такий і буде вважатися ідеалом. Huawei Watch Fit в плані корпусу схожі на Apple Watch. Крім того, прямокутний екран практичніше круглого – на нього вміщується більше даних. Діагональ – 1,64-дюйма, тип матриці – AMOLED.

Інша фішка корпуси годинників – вага, всього 39 грамів. В цьому плані годинник схожі з набагато більш мініатюрними фітнес-браслетами.
Годинники сподобаються тим, хто займається спортом. Вони пропонують 96 програм для фітнесу. Крім того, в них додані анімовані відеоуроки Quick-workout Animations. Їх 12, а вправи 44.

Автономність – також один з плюсів годин, хоча до Huawei Watch GT2 Pro вони не дотягують. У класичному режимі вони працюють до 5 днів, в режимі економії – до 10. Підтримується швидка зарядка, з нею для роботи протягом дня досить 5 хвилин заряжання.

Найдоступніші: realme Watch

Ціна: 1306 гривень.

Перші розумні годинник компанії. Їх фішка – ціна, вони коштують вже дешевше, ніж хіт AliExpress – Xiaomi Amazfit Bip. При цьому, вони функціональні. realme Watch моніторять частоту серцевих скорочень цілодобово і визначають рівень кисню в крові. Годинники підійдуть і для фітнесу – в них доступні 14 видів вправ. Єдиний мінус в цьому плані – відсутність GPS.

Параметри екрану стандартні для 2021 року. Діагональ – 1,4 дюйма дозвіл – 320 х 320 пікселів, щільність – 323 пікселя на дюйм. Справа на корпусі знаходиться фізична кнопка управління.

Можна носити під час і як пульт управління для смартфона. З них можна управляти музичним плеєром і спускати затвор камери. Корпус захищений за стандартом IP68.

Ще найдоступніші: Xiaomi Mi Band 6

Ціна 1306 гривень.

Нововведення в браслеті два: збільшений екран і завмер рівня кисню в крові. Відразу скажемо: зміна СpО2 в будь-якому масовому носимом пристрої – не більше ніж пустощі. Цей показник неточний, набагато надійніше використовувати будь-який пульсоксиметр з аптеки за 500 гривень.

Зате збільшення екрану – правильне рішення. Дисплей тепер займає майже всю поверхню передньої панелі. Від фізичної кнопки компанія відмовилася. Тепер на екран поміщається на 50% більше інформації, текст став більший. З технічної точки зору екран став якісніше – щільність пікселів підросла з 290 до 326 ppi. Тип матриці – AMOLED, діагональ – 1,56 дюйма.

Втім, екран до сих пір не найзручніший на ринку. У Huawei Band 6 і Honor Band 6 він ширший, читати повідомлення зручніше.

Найстильніші: Samsung Galaxy Watch 3

Ціна: 8396 гривень.

Ці аксесуари зберегли класичний дизайн годин на Android. Зовні вони нагадують механічний годинник – екран круглий, коронки дві, комплектні ремінці виконані зі штучної шкіри.

По можливостях вони максимально близькі до Apple Watch. Зібрані дані фізичної активності ті ж – в новому поколінні з’явилися датчики вимірювання рівня кисню в крові, артеріального тиску і ЕКГ.

Додані жести. Наприклад, щоб відповісти на дзвінок, потрібно стиснути кулак, а щоб відключити будильник – струснути рукою. Годинники випускаються в двох версіях – 41 (екран 1,2 дюйма) і 45 мм (екран 1,4 дюйма). Фішка корпусу – легка вага (49,27 г і 53,8 г відповідно). Захист від води і пилу – IP68.

 

Найзручніші: Huawei Band 6 або Honor Band 6

Ціна: 1306 гривень.

За заявленим характеристикам ці моделі не відрізняються, зовні вони також ідентичні.

За дизайном Huawei Band 6 і Honor Band 6 відрізняються від попередників більш широким екраном – на перший погляд здається, що це смарт-годинник, а не фітнес-трекер. Якщо порівнювати з ношеними девайсами, то вони більше схожі на Huawei Watch Fit, ніж на Huawei Band 5. І це грамотне оновлення. На такому екрані зручніше читати текст і дивитися показники фізичної активності.

Діагональ екрану – 1,47 дюйма, тип матриці – AMOLED, дозвіл – 198 x 368 пікселів. За іншими параметрами екран не відрізняється від тих, що пропонують конкуренти. Автономність висока – Huawei заявляє до двох тижнів без підзарядки. Для фітнесу трекери підходять – вони підтримують 96 режимів тренувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Вийшла One UI 6.1 з Galaxy AI для старих смартфонів Samsung

    Компанія Samsung розпочала поетапне розгортання масштабного оновлення One UI 6.1 з нейромережевими функціями Galaxy AI…

    03.05.2024

    ТОП-5 оперативної пам’яті для ПК і ноутбуків

    Попри появу нового стандарту оперативної пам'яті DDR5, класична DDR4 не втрачає актуальності, адже досі пропонує…

    03.05.2024

    Названо терміни запуску Xiaomi Pad 7

    У мережі з'явилися нові дані про флагманську лінійку планшетів Xiaomi Pad 7. Про терміни випуску…

    03.05.2024

    Huawei Pura 70, Pura 70 Pro та Pura 70 Ultra виходять у Європі: названо ціни

    Компанія Huawei презентувала свої смартфони серії Pura 70 на міжнародних ринках. У серію входять Pura…

    03.05.2024

    Тім Кук анонсував власний штучний інтелект Apple, який затьмарить решту нейромереж

    Під час сьогоднішнього звіту про доходи та збитки за другий фінансовий квартал 2024 року генеральний…

    03.05.2024

    Фахівці назвали причину частих поломок смартфонів: ніколи так не робіть

    Коли говорять про безепеку гаджетів, часто рекомендують правильно заряджати батарею, тримати подалі від води та…

    03.05.2024