ТОП-7 найкращих смарт годинників цієї весни: Huawei Band і Xiaomi Mi Band стали зручніші

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смарт годинники активно вдосконалюються. У 2020 році майже всі виробники смарт-годиників перейшли з круглого екрану на прямокутний. І пристрої стали зручніше – на них простіше читати повідомлення, тому що текст не залазить під рамку, корисної площі також стає більше.

Цього року удосконалювати дисплеї почали виробники фітнес-трекерів. Сенс той же – екран повинен стати зручніше. Тепер браслети отримують збільшені матриці, розгледіти дані на них простіше, тому що вміст екрану теж стало більше.

Apple Watch – вибір за замовчуванням для власників пристроїв з Купертіно і тих, кому потрібен статусний аксесуар. Розберемо інші пропозиції на цьому ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Самі живучі: Huawei Watch GT2 Pro

7 кращих смарт годинників цієї весни: Huawei Band і Xiaomi Mi Band стали зручніше

Ціна: 7086 гривень

Годинники з найвищою автономністю в цьому списку. Виробник заявляє 14 днів без підзарядки. За підсумками нашого тесту без використання GPS і в стандартному режимі GT2 Pro перший раз повідомили про низький рівень заряду через 16 днів. Якщо носити годинник 8-9 годин в день, то в такому випадку час автономної роботи складе заявлені 2 тижні. Заряджається пристрій від круглої «шайби» з портом USB-C.

Інший приємний момент – ці смарт-годинник намагаються бути максимально незалежними від смартфона, і це похвально. У Huawei Watch GT2 Pro варто власний GPS для запису активностей, 2 ГБ пам’яті, в які можна закачати музику і прослуховувати її прямо з годин через підключення Bluetooth-навушники. Доданий динамік з мікрофоном, який дозволяє відповідати на дзвінки.

Найстильніші: Huawei Watch Fit

7 кращих смарт годинників цієї весни: Huawei Band і Xiaomi Mi Band стали зручніше

Ціна: 2608 гривень

Це перші години компанії з прямокутним екраном. Це і стильно, і практично. Барометр громадської думки – Apple. Який дизайн отримають пристрої з Купертіно, такий і буде вважатися ідеалом. Huawei Watch Fit в плані корпусу схожі на Apple Watch. Крім того, прямокутний екран практичніше круглого – на нього вміщується більше даних. Діагональ – 1,64-дюйма, тип матриці – AMOLED.

Інша фішка корпуси годинників – вага, всього 39 грамів. В цьому плані годинник схожі з набагато більш мініатюрними фітнес-браслетами.
Годинники сподобаються тим, хто займається спортом. Вони пропонують 96 програм для фітнесу. Крім того, в них додані анімовані відеоуроки Quick-workout Animations. Їх 12, а вправи 44.

Автономність – також один з плюсів годин, хоча до Huawei Watch GT2 Pro вони не дотягують. У класичному режимі вони працюють до 5 днів, в режимі економії – до 10. Підтримується швидка зарядка, з нею для роботи протягом дня досить 5 хвилин заряжання.

Найдоступніші: realme Watch

7 кращих смарт годинників цієї весни: Huawei Band і Xiaomi Mi Band стали зручніше

Ціна: 1306 гривень.

Перші розумні годинник компанії. Їх фішка – ціна, вони коштують вже дешевше, ніж хіт AliExpress – Xiaomi Amazfit Bip. При цьому, вони функціональні. realme Watch моніторять частоту серцевих скорочень цілодобово і визначають рівень кисню в крові. Годинники підійдуть і для фітнесу – в них доступні 14 видів вправ. Єдиний мінус в цьому плані – відсутність GPS.

Параметри екрану стандартні для 2021 року. Діагональ – 1,4 дюйма дозвіл – 320 х 320 пікселів, щільність – 323 пікселя на дюйм. Справа на корпусі знаходиться фізична кнопка управління.

Можна носити під час і як пульт управління для смартфона. З них можна управляти музичним плеєром і спускати затвор камери. Корпус захищений за стандартом IP68.

Ще найдоступніші: Xiaomi Mi Band 6

7 кращих смарт годинників цієї весни: Huawei Band і Xiaomi Mi Band стали зручніше

Ціна 1306 гривень.

Нововведення в браслеті два: збільшений екран і завмер рівня кисню в крові. Відразу скажемо: зміна СpО2 в будь-якому масовому носимом пристрої – не більше ніж пустощі. Цей показник неточний, набагато надійніше використовувати будь-який пульсоксиметр з аптеки за 500 гривень.

Зате збільшення екрану – правильне рішення. Дисплей тепер займає майже всю поверхню передньої панелі. Від фізичної кнопки компанія відмовилася. Тепер на екран поміщається на 50% більше інформації, текст став більший. З технічної точки зору екран став якісніше – щільність пікселів підросла з 290 до 326 ppi. Тип матриці – AMOLED, діагональ – 1,56 дюйма.

Втім, екран до сих пір не найзручніший на ринку. У Huawei Band 6 і Honor Band 6 він ширший, читати повідомлення зручніше.

Найстильніші: Samsung Galaxy Watch 3

7 кращих смарт годинників цієї весни: Huawei Band і Xiaomi Mi Band стали зручніше

Ціна: 8396 гривень.

Ці аксесуари зберегли класичний дизайн годин на Android. Зовні вони нагадують механічний годинник – екран круглий, коронки дві, комплектні ремінці виконані зі штучної шкіри.

По можливостях вони максимально близькі до Apple Watch. Зібрані дані фізичної активності ті ж – в новому поколінні з’явилися датчики вимірювання рівня кисню в крові, артеріального тиску і ЕКГ.

Додані жести. Наприклад, щоб відповісти на дзвінок, потрібно стиснути кулак, а щоб відключити будильник – струснути рукою. Годинники випускаються в двох версіях – 41 (екран 1,2 дюйма) і 45 мм (екран 1,4 дюйма). Фішка корпусу – легка вага (49,27 г і 53,8 г відповідно). Захист від води і пилу – IP68.

 

Найзручніші: Huawei Band 6 або Honor Band 6

7 кращих смарт годинників цієї весни: Huawei Band і Xiaomi Mi Band стали зручніше

Ціна: 1306 гривень.

За заявленим характеристикам ці моделі не відрізняються, зовні вони також ідентичні.

За дизайном Huawei Band 6 і Honor Band 6 відрізняються від попередників більш широким екраном – на перший погляд здається, що це смарт-годинник, а не фітнес-трекер. Якщо порівнювати з ношеними девайсами, то вони більше схожі на Huawei Watch Fit, ніж на Huawei Band 5. І це грамотне оновлення. На такому екрані зручніше читати текст і дивитися показники фізичної активності.

Діагональ екрану – 1,47 дюйма, тип матриці – AMOLED, дозвіл – 198 x 368 пікселів. За іншими параметрами екран не відрізняється від тих, що пропонують конкуренти. Автономність висока – Huawei заявляє до двох тижнів без підзарядки. Для фітнесу трекери підходять – вони підтримують 96 режимів тренувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.