AirPods нікому не потрібні? Apple серйозно скорочує їх виробництво

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

AirPods є одними з найбільш популярних бездротових навушників в світі. Саме з них почався бум так званих TWS-навушників – «справжніх» бездротових рішень із зарядними чохлами. Однак, як повідомляє ресурс Nikkei Asia, через вкрай високу конкуренцію на цьому ринку Apple планує знизити виробництво своїх AirPods.

Причому зниження значне – якщо спочатку компанія планувала поставити близько 110 мільйонів навушників за цей рік, то тепер Apple скорочує виробництво до 75-85 мільйонів штук, тобто зниження склало 20-25%. Як вказує Nikkei Asia, «запаси AirPods на складах і в магазинах досить високі, при цьому попит нижче очікуваного».

Для порівняння, в минулому році Apple продала 72,8 мільйонів своїх навушників і тим самим зайняла 31% ринку. Однак конкуренти не дрімають, і інші компанії також активно пропонують свої рішення, які коштують часом відчутно дешевше. Так, наприклад, частка Xiaomi зросла вдвічі за останній рік, з 6 до 12%. До того ж попит на навушники Apple знизився через відсутність на ринку нових моделей: ходили чутки, що компанія представить на весняній презентації нові AirPods 3, але цього не сталося.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.