AMD Ryzen 7000: очікувані специфікації і дата анонса

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилася неофіційна дорожня карта з графіком релізів нових процесорів AMD. Крім назв чіпів, вона включає їх основні технічні характеристики. За даними інформаторів, компанія першою на ринку представить 5-нм моделі для десктопів вже в наступному році. Інформує портал iTechua .

Згідно дорожніх карт AMD, нові процесори компанії сімейства Raphael будуть першими рішеннями для ПК, виготовленими по 5-нм техпроцесу. Їм приписують підтримку інтерфейсу PCI-Express 5.0 і оперативної пам’яті стандарту DDR5, а також просунуту інтегровану графіку на базі архітектури RDNA 2. Остання, як очікується, за рівнем продуктивності буде відповідати бюджетним дискретним рішенням і значно випередить «вмонтування» серії Vega. Анонс новинок, за даними інсайдерів, відбудеться в 2022 році.

Попередником «зарядженої» лінійки чіпів стане 6-нм серія Rembrandt на архітектурі Zen3 + під той же сокет АМ5, але з підтримкою стандарту PCIe 4.0. При цьому лінійка процесорів, як очікується, також буде сумісна з пам’яттю DDR5, що дозволить провести «безболісний» апгрейд у міру виходу 5-нанометрових моделей. На жаль, інші подробиці про майбутні новинки, включаючи їх роздрібні ціни і список сумісних чіпсетів, поки невідомі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.