У Мережі з’явилися фото професійної відеокарти AMD Radeon PRO з 16 ГБ пам’ят

У Мережі з’явилися перші фото графічного адаптера AMD серії Radeon PRO на архітектурі RDNA 2, який отримав 16 гігабайт відеопам’яті. Пристрій поки знаходиться на стадії розробки, через що інформація про дату його релізу відсутня.

Знімки з’явилися на сторінках китайського порталу ChipHell. Судячи з наклейки на одній з панелей карти, вона отримає маркування Full Secure TT GLXL. Вона ж приписувалася і графічного процесора Navi 21, який готується до презентації в поточному році. Поки не зрозуміло, яка саме кількість потокових чіпів буде в новій моделі.

Обрамлення кулера на новій карті трохи нагадує вентилятор Radeon RX 6000-ї серії. Офіційні характеристики відеоадаптера поки відсутні, але вже за зовнішнім виглядом пристрою можна помітити, що воно буде ставитися до професійного сегменту.

Головним конкурентом карти виступить NVIDIA RTX Axxx, що працює на архітектурі Ampere. Нові моделі серії Quadro можуть мати до 48 гігабайт ОЗП. NVIDIA також планує представити більш дешеві моделі на 12 і 24 гігабайти постійної пам’яті відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.