Apple M1 обійшов топовий Intel Core i7 в тесті продуктивності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Менша кількість ядер і більш низька частота не завадили мобільному чіпу Apple M1 перевершити десктопний Core i7-11700K. В ході випробувань ARM-процесор продемонстрував значну продуктивність і за результатами одноядерного тесту обігнав Intel Core i7-11700K.

Розрив між платформами за версією бенчмарка PassMark складає всього 8 балів. Втім, варто враховувати, що Apple M1 – представник ARM-сімейства процесорів. Крім того, що одне з ядер чіпа використовується в якості резервного, процесор працює і на більш скромній частоті: 3,2 проти 3,6 ГГц.

Першу сходинку займає Core i9-11900K з результатом 3741 бал. AMD Ryzen 7 5800X зміг відвоювати лише четверту сходинку. Правда, місця з четвертого по восьме також належать «червоним». Замикають десятку лідерів дві модифікації Intel Core i9: 10900K і 10910.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується Apple M1, то варто нагадати, що при вражаючій однопоточній продуктивності він не підтримує функцію Hyper-Threading. У зв’язку з цим у випробуваннях, де задіяні відразу кілька ядер, дітище Apple програє десктопних конкурентам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.