Apple M1 обійшов топовий Intel Core i7 в тесті продуктивності

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Менша кількість ядер і більш низька частота не завадили мобільному чіпу Apple M1 перевершити десктопний Core i7-11700K. В ході випробувань ARM-процесор продемонстрував значну продуктивність і за результатами одноядерного тесту обігнав Intel Core i7-11700K.

Реклама

Розрив між платформами за версією бенчмарка PassMark складає всього 8 балів. Втім, варто враховувати, що Apple M1 – представник ARM-сімейства процесорів. Крім того, що одне з ядер чіпа використовується в якості резервного, процесор працює і на більш скромній частоті: 3,2 проти 3,6 ГГц.

Першу сходинку займає Core i9-11900K з результатом 3741 бал. AMD Ryzen 7 5800X зміг відвоювати лише четверту сходинку. Правда, місця з четвертого по восьме також належать «червоним». Замикають десятку лідерів дві модифікації Intel Core i9: 10900K і 10910.

Що стосується Apple M1, то варто нагадати, що при вражаючій однопоточній продуктивності він не підтримує функцію Hyper-Threading. У зв’язку з цим у випробуваннях, де задіяні відразу кілька ядер, дітище Apple програє десктопних конкурентам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: