Гарнітура віртуальної реальності від Apple здивує своєю легкістю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість сучасних VR-шоломів досить масивні і важать нерідко по 300-400 грам, що знижує комфорт при їх тривалому використанні. І тепер відомий аналітик Мін-Чі Куо, який вже багато разів повідомляв корисну інформацію про майбутні продуктів Apple, розповів нові подробиці про Apple VR, зокрема про те, що гарнітура буде важити менше 150 грам.

Більшість шоломів віртуальної реальності мають всередині лінзи Френеля. Їх великий плюс в тому, що вони плоскі, але при цьому можуть мати ті ж оптичні властивості, що й об’ємні сферичні або циліндричні лінзи. Інновація Apple тут в тому, що компанія буде використовувати в гарнітурі 6 лінз Френеля (по три на око), розташованих один за одним, щоб домогтися тонкої та легкої конструкції з відмінними оптичними властивостями.

Порівняння лінзи Френеля (внизу) і аналогічної за властивостями сферичної лінзи (вгорі).

При цьому самі лінзи будуть виготовлені зі спеціального пластику з покриттям, що імітує властивості більш важкого скла. На даний момент такі лінзи вже роблять компанії Young Optics і Genius Electronic Optical, і вони аж ніяк не дешеві, що тільки посприяє високою ціною на гарнітуру, яка, за чутками, вийде в наступному році і буде коштувати близько 3000 доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.