Комп’ютери Apple вразив загадковий вірус

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Дослідники безпеки виявили новий загадковий вірус на комп’ютерах Apple – Silver Sparrow ( «Срібний папуга»). Фахівці поки не можуть зрозуміти, як саме діє шкідливий.

Реклама

Повідомляється, що новий вірус розробили спеціально для ураження нового процесор M1 від Apple. Відомо як мінімум про 30 тисячах уражених ноутбуків Mac в 153 країнах світу.

Дослідники розповіли, що Silver Sparrow використовує JavaScript API установника macOS для виконання підозрілих команд. Однак яка задача шкідливий, фахівці так і не з’ясували.

«Хоча ми ще не спостерігали, які деструктивні дії вірус виробляє з даними, його перспективна сумісність з чіпом M1, глобальне охоплення, відносно високий рівень зараження і операційна зрілість припускають, що Silver Sparrow дає досить серйозну загрозу, що має унікальні можливості для зараження в будь-який момент », – наводить слова дослідників« Газета.ру ».

Крім того, у Silver Sparrow є механізм самознищення. Якщо запустити вірус на комп’ютері Apple з процесорами Intel, з’явиться вікно «Hello, world!», А якщо на ноутбуці з чіпом M1 – вікно «You did it!».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: