Facebook Facebook збирається випустити конкурента Apple Watch на основі Android

Перше покоління - у 2022 році, друге - в 2023

Facebook збирається випустити власного конкурента Apple Watch – компанія працює над розумними годинниками з акцентом на «здоров’я і повідомлення». Про це розповіло авторитетне видання The Information з посиланням на «обізнані» джерела.

Facebook планує почати продажі годинник в 2022 році. Годинники дозволять відправляти повідомлення через сервіси Facebook з тісною інтеграцією з месенджером Facebook Messenger, а також володіють набором функцій для здоров’я та фітнесу. Годинники зможуть підключатися до сервісів або пристроїв для здоров’я та фітнесу, наприклад до платформи і розумним тренажерів від Peloton Interactive. 

Відзначається, що годинник зможуть працювати без підключення до смартфону і отримають підтримку стільникового зв’язку. Програмною платформою стане версія Android з відкритим вихідним кодом. В майбутньому планується розробка власної програмної платформи для пристроїв. Друге покоління годинника можна очікувати в 2023 році. 

Що стосується ціни, то The Information зазначає, що Facebook збирається продавати годинник майже без націнки, також як вона це робить з шоломом доповненої реальності Oculus Quest.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.