Xiaomi представила бездротову зарядку нового покоління

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi провела презентацію технології бездротової зарядки Mi Air Charge для смартфонів і іншої цифрової електроніки, включаючи розумні годинники і фітнес-трекери. На відміну від традиційних бездротових док-станцій, що вимагають прямого контакту з гаджетом, нова розробка компанії здатна здійснювати «дозаправку» інших пристроїв на відстані до декількох метрів.

Пристрій являє собою стаціонарний прилад, який можна порівняти за габаритами з очищувачем повітря. Він отримав п’ять внутрішніх антен з багатопозиційної фазової маніпуляцією для визначення місцеположення смартфона і 144 бездротових зарядних елемента, які за допомогою формування променя передають хвилі міліметрового діапазону на заряджаються пристрою.

Продемонстрований прототип Xiaomi Mi Air Charge, за запевненням виробника, має вихідну потужність 5 Вт, причому забезпечує її відразу для декількох смартфонів в радіусі дії. При цьому фізичні перешкоди, як стверджує вендор, не знижують ефективність зарядки. Очікується, що в подальшому док-станція буде сумісна з іншими пристроями, включаючи навушники і розумні годинник.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi підтвердила, що на поточному етапі розробки новинка представлена ​​лише для демонстрації технології. Для запуску пристрою в виробництво воно повинно пройти ряд випробувань з подальшим погодженням в регулюючих органах. Його роздрібний дебют, за словами представників компанії, відбудеться не раніше 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.