Apple готує масштабне оновлення популярного ноутбука

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

MacBook Air – найдоступніший і дуже популярний ноутбук Apple. В кінці 2018 року компанія серйозно оновила його, помінявши дизайн і оснастивши Retina-дисплеєм. Тепер прийшла пора чергового апгрейда: повідомляється, що вже в цьому році випустять повністю новий MacBook Air з рядом важливих змін.

Інформацією про нове покоління MacBook Air поділився Марк Гурман з Bloomberg, який тиждень тому розкрив безліч подробиць про інші продукти Apple, запланованих на цей рік. За його словами, Apple зменшить товщину і вагу і без того компактного ноутбука, а також зробить рамки навколо екрану менше. Крім того, пристрій отримає новий процесор, який буде потужніший актуального M1.

Найцікавіше заяву Марка Гурмана, що Apple має намір повернути в новий MacBook Air магнітну зарядку MagSafe, від якої перш відмовилася кілька років тому. Поки неясно, в якому саме вигляді вона буде реалізована на цей раз.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдер зазначає, що актуальний MacBook Air на базі чіпа M1 залишиться в продажу як модель початкового рівня, тоді як новий ноутбук буде позиціонуватися як більш просунуте і дороге рішення. Він також стверджує, що компанія розглядає можливість випустити 15-дюймовий варіант, але ці плани поки не підтверджені.

Нарешті, Марк Гурман розповів, що Apple працює над реалізацією підтримки в своїх комп’ютерах мобільних мереж і системи розпізнавання осіб Face ID. Правда, він зазначає, що чекати цих функцій в найближчих моделях не варто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.