Представлена ​​доступна ігрова відеокарта NVIDIA GeForce RTX 3060

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія NVIDIA розширила серію відеокарт GeForce RTX 30 на базі архітектури Ampere. Новинка під назвою RTX 3060 стала найдорожчим представником актуальною лінійки з підтримкою рейтрейсінга і обзавелася значним обсягом відеопам’яті. Виробник вже оголосив офіційну роздрібну ціну і дату початку продажів фірмового «бюджетника».

Новинка побудована на базі графічного чіпа GA106-300 і оснащена 12 ГБ відеопам’яті GDDR6 (ефективна частота – 14 ГГц) з 192-бітної шиною. Відеокарта отримала 3584 ядра CUDA, а також 112 тензорних і 28 RT-ядер. Заявлена ​​продуктивність моделі – 13 Тфлопс при виконанні операцій одинарної точності (FP32) і до 101 Тфлопс в сценаріях ШІ-обчислень із задіянням тензорного блоку.

Як і інші представники нової серії, GeForce RTX 3060 підтримує не тільки апаратну трасування променів в реальному часі, а й інші фірмові технології, що підвищують якість зображення і розширюють функціональність ПК. Одна з фішок моделі – нейромережевий апскейлер NVIDIA DLSS на базі блоку тензорних ядер. Він дозволяє домогтися поліпшення чіткості текстур без додаткового навантаження на GPU. Завдяки цьому забезпечується запас продуктивності відеокарти навіть при викручуванні налаштувань DXR на максимум у високій роздільній здатності. Зараз підтримка DLSS доступна більш ніж в 25 іграх, і кількість таких тайтлов поступово збільшується.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технологія NVIDIA Reflex знижує затримки введення, щоб зробити ігри більш чуйними, а NVIDIA Broadcast передбачає велику кількість різноманітних мультимедійних поліпшень аудіо за допомогою ШІ – створення віртуального фону, захоплення руху і усунення шуму, які користувачі можуть застосовувати в чатах, дзвінках Skype і відеоконференціях.

Відеокарта також отримала всі переваги GeForce Experience, включаючи автоматичну настройку GPU відповідно до обраним профілем розгону і покращений оверлей з відображенням статистики продуктивності, температури і показника рівня затримки.

NVIDIA GeForce RTX 3060 надійде в продаж в кінці лютого за ціною від $ 329 для відеокарт зі стандартними частотами і заводським розгоном у виконанні різних OEM-брендів, включаючи ASUS, EVGA, Gigabyte, Inno 3D, MSI, Palit і Zotac.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.