Apple розробляє нові способи управління навушниками AirPods

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З випуском AirPods Apple повністю захопила ринок бездротових навушників. Тепер перед компанією стоїть завдання утримати свої позиції. Схоже, що для цього вона має намір значно розширити можливості моделей, запровадивши нові здатні управління за допомогою жестів, рухів тіла і контакту з іншими людьми.

Відповідно до одного з патентів компанії, одним з нововведень в майбутніх моделях AirPods може стати надчутливий мікрофон, спрямований в вухо користувача. Згідно з новим патентом, пристрій буде здатне використовувати цілий ряд звукових сигналів для керування. До того ж, судячи з усього, датчик зможе ідентифікувати і дотику до обличчя.

Теоретично в якості сигналів можуть виступати будь-які рухи, які буде здатний зафіксувати чутливий сенсор. Це можуть бути похитування головою, контакт з особою і навіть частинами тіла. Зрештою, датчик зможе зчитувати контакт з іншими людьми і предметами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Додатково в патенті згадується можливість управління навушниками без торкань – виконанням різних жестів в повітрі біля них. Крім того, взаємодіяти з пристроєм пропонується за допомогою датчиків тиску. Користувач зможе проводити пальцем по корпусу навушників в різних напрямках, щоб виконати ту чи іншу дію.

На зображенні вище представлена ідея розміщення на навушнику поворотного кільця, що забезпечило б тактильний відгук при управлінні відтворенням або гучністю. Відзначимо, що нові AirPods Max  якраз отримали коліщатко Digital Crown, як в смарт-годинах Apple Watch.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.