Головні недоліки складаного ноутбука Lenovo ThinkPad X1 Fold продемонстрували перші огляди

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Складаний ноутбук Lenovo ThinkPad X1 Fold отримав перші відгуки через вісімнадцять місяців після того, як компанія представила прототип. Однак перші тести виявили проблеми з продуктивністю процесора Intel Lakefield і обмеження його складного форм-фактора.

ThinkPad X1 Fold нарешті опинився в руках оглядачів. На жаль для Lenovo, перші огляди складного пристрою виявилися не райдужними. ThinkPad X1 Fold коштує від 2499 доларів США, при цьому оснащений тільки 256 ГБ пам’яті і без додаткових аксесуарів. Lenovo просить 2749 доларів США за версію із знімною клавіатурою і стилусом, і ще 50 доларів США, якщо потрібна ліцензійна Windows 10 Pro. Ціна зросте до 3099 доларів США, якщо вам потрібен 1 ТБ сховища замість 256 ГБ.

За ці гроші ви можете купити практично будь-який ноутбук високого класу або 2-в-1, хоча у них немає складного дисплея, який є у ThinkPad X1 Fold. Складаний екран, схоже, не пропонує додаткових функцій, які вже були у Surface Pro. Ресурс MKHBD виділяє непоганий планшетний режим ThinkPad X1 Fold, але знімна клавіатура все одно забезпечує кращий набір тексту, ніж екранна.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти PC Watch продемонстрували недоліки процесора Intel Lakefield. Процесор m3-8100Y в Surface Go 2 перевершує ThinkPad X1 Fold і його Core i5-L16G7 в декількох тестах. Наприклад, в PCMark батарея живе довше. Згідно з базою даних, Core m3-8100Y повинен пропонувати близько 91% від потужності Core i5-L16G7, але Lenovo, можливо, дещо змінила продуктивність процесора в ThinkPad X1 Fold.

В результаті ThinkPad X1 Fold розчаровує ціною, продуктивністю і сумнівною універсальністю, яка гірше, ніж у Surface Pro. Проте, якщо в наступних версіях Lenovo піде шляхом Samsung, то складні ноутбуки другого і третього покоління вже зможуть виправдовувати свою ціну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.