Власники Mac mini з чіпом Apple М1 розповіли про важливу проблему новинки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В середині листопада Apple представила серію ноутбуків і комп’ютерів на власному процесорі Apple Silicon M1. Першим стаціонарним пристроєм, який отримав оригінальний чіп, став оновлений Mac mini . Користувачі, які вже придбали міні-ПК, випробували його в роботі – і зіткнулися з прикрою несправністю.

YouTube-блогер Патрік Томассо розповів, що новинка постійно обриває з’єднання з підключеними до комп’ютера Bluetooth-аксесуарами, що робить використання тієї ж миші практично неможливим. Він намагався підключити в своєму інтернеті як фірмовий маніпулятор Apple Magic Mouse 2, так і популярну модель Logitech MX Master 3. Проблема при цьому спостерігалася незалежно від підключеного гаджета і, як виявилося, зачіпає практично будь-які аксесуари, включаючи навушники AirPods Pro.

Відповідні скарги стали активно з’являтися і в популярному співтоваристві Reddit , де деякі новоспечені власники нових Mac mini вказують навіть на повну неможливість підключення Bluetooth-пристроїв. «Відвалюється» периферія і при перезавантаженні, що робить неможливим введення пароля при запуску системи з використанням бездротового клавіатури.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple поки офіційно не прокоментувала ситуацію, тому до цих пір неясно, чи носить збій апаратний або виключно програмний характер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.