Sony розкрила останні секрети PS5: багатьох функцій на старті не буде

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У зв’язку з наближенням стартом продажів PlayStation 5 компанія Sony вирішила відповісти на найпопулярніші запитання користувачів про нову консолі і опублікувала великий FAQ, в якому є чимало цікавого. Повністю матеріал можна прочитати в офіційному блозі , а ми публікуємо найголовніше з нього.

Виявилося, що до консолі можна підключити клавіатуру і мишу по USB або Bluetooth для управління інтерфейсом системи, але їх підтримка в іграх залежить від рішень розробників.

Як і на PlayStation 4, деякі ігри для PS5 підтримують функцію «Бажана установка». Вона дозволяє вибрати, що завантажити в першу чергу – компоненти для одного користувача або розрахованої на багато користувачів гри. Якщо якийсь певний режим не потрібен, то його можна видалити, щоб звільнити пам’ять.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підтримується перенесення PS4-ігор на зовнішні USB-накопичувачі, але з іграми для PS5 це не працює. Компанія шукає способи зберігати їх, але не запускати. Можливо, функція з’явиться з подальшими оновленнями.

Також на старті продажів можна буде розширити обсяг внутрішнього сховища за рахунок установки додаткового SSD в слот M.2 під кришкою. Це теж реалізують після оновлення ПЗ в майбутньому. При цьому підійде не будь-який накопичувач, тому компанія рекомендує не поспішати з покупкою – мінімальні вимоги обіцяють опублікувати пізніше.

У всіх іграх буде працювати 3D-звук, але тільки через сертифіковані Sony гарнітури. Через динаміки телевізора об’ємний звук на старті не підтримується, але він запрацює з подальшими оновленнями ПЗ.

У PlayStation 5 немає браузера, але на старті будуть доступні популярні розважальні програми. Серед них: Netflix, Apple TV +, YouTube, Disney + і Spotify.

І ще дещо:

  • На старті продажів теми і папки не підтримуються, вони з’являться пізніше;
  • Під час гри можна слухати музику з Spotify або з USB-накопичувачів;
  • PlayStation 5 підтримує тільки стандарт HDR10, Dolby Vision немає;
  • Консоль в майбутньому зможе виводити 8K-контент в деяких додатках;
  • PS5 з дисководом вміє запускати гри з дисків від PlayStation 4;
  • За рахунок нової системи менеджменту даних гри та оновлення програмного забезпечення викачуються швидше, ніж на PS4;
  • Всі ігри, які користувач додав в свою бібліотеку за допомогою PS Plus на PS4, будуть доступні і на PS5 при активній підписці;
  • Консоль автоматично записує останню годину геймплея в Full HD. 4K теж підтримується, але тільки, якщо включити запис вручну; 
  • До однієї консолі можна одночасно підключити до чотирьох контролерів DualSense;
  • На одній PS5 може бути зареєстровано до 16 облікових записів, а одночасно можуть виконати вхід до чотирьох користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.