Sony розсекретила інформацію про зворотну сумісність PlayStation 5

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Sony нарешті розкрила інформацію про зворотну сумісність PlayStation 5 з іграми PS4. Компанія розповіла про це на сайті своєї служби підтримки.

Більшість з бібліотеки ігор для PlayStation 4 будуть доступні на PS5, а це понад 4000 ігор. Для деяких з них буде доступний спеціальний режим поліпшеної продуктивності, в якому піднімуть частоту кадрів.

Частина ігор буде доступна тільки на PS4, вони будуть маркуватися позначкою «Playable on: PS4 only». На старті в деяких іграх з PlayStation 4 можуть не працювати деякі функції і виникати проблеми з продуктивністю, тому Sony рекомендує встановлювати все системні оновлення програмного забезпечення PS5.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У користувачів PS5 буде можливість запуску цифрових версій ігор з PS4, а також з фізичних носіїв. При перенесенні цифровий гри на PS5 можна буде отримати доступ до збереженням.

Зворотна сумісність PS5 з аксесуарами для PS4

Sony рекомендує використовувати геймпад DualShock 4 в іграх PS4, але при бажанні можна буде скористатися контролером DualSense. Грати з DS4 в ігри для PS5 не вийде. Що стосується віртуально реальності, то для запуску на PlayStation 5 ігор для PS VR потрібно шолом і камера, а також адаптер для неї.

Аксесуари від сторонніх виробників, серед яких рулі, геймпади та інше з ліцензією від Sony будуть працювати на PlayStation 5 з іграми PS5 і PS4. Також повідомляється про роботу контролерів PS Move і PS VR Aim в підтримуваних іграх. Крім цього, з консоллю наступного покоління будуть працювати навушники Gold і Platinum, а також пристрої від сторонніх виробників, які підключаються через USB-адаптер або роз’єм 3,5 мм.

Ігри PS4, які не будуть працювати на PS5

  1. DWVR
  2. Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One
  3. TT Isle of Man – Ride on the Edge 2
  4. Just Deal With It!
  5. Shadow Complex Remastered
  6. Robinson: The Journey
  7. We Sing
  8. Hitman Go: Definitive Edition
  9. Shadwen
  10. Joe’s Diner

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.