Lenovo увійде в історію. Компанія відкриває продаж першого ноутбука з гнучким екраном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Lenovo вже кілька разів демонструвала свій ноутбук зі складним екраном, і ось нарешті сьогодні відбулась історична подія: новинка Lenovo Thinkpad X1 Fold надходить у продаж. Виробник позиціонує свій пристрій як перший в світі комп’ютер з гнучким екраном.  Екран – головна, і, мабуть, єдина родзинка ноутбука. В його основі – панель OLED діагоналлю 13,3 дюйма в розкладеному стані. У складеному розмір кожної половинки – 9,6 дюйма. Незважаючи на складний механізм, до того ж складається виключно з металевих компонентів, ноутбук вийшов дуже легким – маса становить 999 грамів.

Lenovo Thinkpad X1 Fold побудований на платформі Intel, оснащується 8 ГБ оперативної пам’яті LPDDR4X-4267 МГц. Обсяг SSD M.2 типорозміру +2242 – до 1 ТБ. Також в конфігурації пристрою адаптери Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.1, модем 5G, та порти USB-C, фронтальна камера на 5 МП. Для любителів механічних клавіатур запропонований відповідний модуль.

Lenovo Thinkpad X1 Fold – один з небагатьох ноутбуків, габарити якого сильно різняться в складеному і розкладеному станах: 158,2 x 236 x 27,8 мм і 299,4 x 236 x 11,5 мм відповідно. Lenovo вже відкрила передзамовлення на Thinkpad X1 Fold. Вартість новинки в США – від $ 2500. У Європі пристрій можна буде купити з кінця жовтня по ціні вiд 2800 євро.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.