В мережі з’явилися перші огляди Xbox Series X

Сьогодні деякі великі західні ресурси несподівано опублікували огляди на ігрову консоль Xbox Series X (XSX). Нагадаємо, до старту продажів приставки ще більше місяця. Зате ми вже зараз можемо дізнатися хоч щось безпосередньо про враження від роботи пристрою.

Зрозуміло що журналістам дозволили розповідати далеко не все. Основне, що виділяють джерела, це швидкість роботи і швидкість завантажень ігор і в іграх. Як пише журналіст Engadget, за його відчуттями ігри стали завантажуватися в три-чотири рази швидше. Зокрема, на Xbox One гра Control завантажується за 30-38 секунд, а на Xbox Series X це займає лише 9-10 секунд, а в разі Final Fantasy XV різниця і зовсім приблизно в шість разів.

Ще одна вражаюча функція – Quick resume. Вона дозволяє швидко перемикатися між декількома іграми, і кожна при цьому залишається в пам’яті. Перемикання не миттєво – воно займає 5-10 секунд – але це все одно набагато краще, ніж те, що ми маємо зараз. Що цікаво, чіткого обмеження на кількість ігор в пам’яті немає – воно обмежене апаратною складовою у вигляді кеш-пам’яті SSD. Так що все буде залежати від конкретних ігор, але журналіст Engadget успішно переключався між п’ятьма. Правда, є важлива умова: гра повинна підтримувати цю функцію. При цьому її будуть підтримувати не тільки нові ігри. Наприклад, Control, Do not Starve, Felix the Reaper, Resident Evil 7, Blair Witch, Untitled Goose Game, Fallout: New Vegas і Sunset Overdrive вже працюють в рамках Quick resume.

Що стосується продуктивності, тут все залежить від гри. Зрозуміло що журналісти тестували ігри для поточного покоління, але ми знаємо, що XSX повинна при можливості не тільки додавати старим іграм підтримку HDR, але і підвищувати продуктивність. Наприклад, Sekiro на новій консолі показує 60 к / с, тоді як на Xbox One X – близько 37 к / с, а ось No Man’s Sky всюди видає 30 к / с, тому що це обмеження движка для консольних версій.

А ще наші колеги відзначають тиху роботу XSX, і для топової консолі це чудово. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.