Фахівці оцінили ремонтопридатність нових Apple Watch Series 6

Смарт-годинник Apple Watch Series 6 офіційно представили минулого тижня. Майстри ресурсу iFixit вирішили подивитися, як виглядає пристрій зсередини, і оцінити, наскільки висока його ремонтопридатність. Вердикт: 6 з 10 балів ремонтопридатності.

Оцінка iFixit говорить про досить складний внутрішній устрій смарт-годинника, а завдяки його розбиранню вдалося дізнатися, які рішення використовували розробники. Якщо ж порівнювати Apple Watch Series 6 з попередньою серією, то можна помітити безліч покращень.

Перш за все, всередині немає прокладки Force Touch, що серйозно полегшує процес розбирання, не вимагаючи натискання на дисплей. Тепер годинник розкривається як книга, що спрощує доступ до елементів.

Проводки всередині стало менше, і це теж «плюс». Це полегшує заміну елементів, але повністю позбутися від гнучких кабелів всередині смарт-годинника все ж не вдалося.

Майстри iFixit помітили, що незважаючи на більш тонкий корпус в порівнянні з моделями минулого покоління, нові смарт-годинники Apple Watch Series 6 отримали більш ємний акумулятор. У 44-мм версії використовується елемент з ємністю 1,17 Вт * г (+ 3,5%), а в 40-мм версії – 1,024 Вт * г (+ 8,5%). Крім того, помічено, що Taptic Engine (привід тактильного відгуку) теж збільшився в розмірах.

Висновки, до яких прийшли майстри iFixit при розбиранні Apple Watch Series 6. У порівнянні зі смарт-годинниками попереднього покоління зросла ремонтопридатність і зручність доступу до елементів пристрою. Відзначено простоту заміни акумулятора, а також спрощення процесу заміни дисплею. З іншого боку, деякі гнучкі кабелі монтуються безпосередньо до корпусу годинника, що говорить про необхідність мікропайки в разі їх пошкодження. Разом: 6 з 10 балів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.