Mozilla прибере з Firefox дві популярні функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Mozilla позбавляє користувачів зручної функціональності їх улюбленого браузера.

Минулого місяця Mozilla оголосила про реструктуризацію, яка призведе до масових скорочень співробітників, через що неминуче постраждає один з найпопулярніших браузерів – Firefox. І ось фанати браузера почали отримувати перші дзвіночки проблем з Firefox: компанія прибирає опції Send (надіслати) і Notes (записки).

Вивчивши бюджет розробки, команда Mozilla вирішила, що Send не варто підтримувати. Продукт був зупинений раніше цього літа через побоювання, що інструмент, що дозволяє користувачам анонімно завантажувати і відправляти зашифровані файли, міг використовуватися для проведення фішингових атак і поширення шкідливих програм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі вже щосили лають компанію — для багатьох це був один з найшвидших і простих способів безпечної передачі файлів мережею.

Notes також знаходиться під ударом. Опція дозволяла користувачам настільних комп’ютерів і Android робити нотатки на веб-сторінках і синхронізувати їх між пристроями, зберігаючи вміст надійно зашифрованим. Сервіс буде закритий в листопаді, але користувачі, у яких встановлено розширення, можуть заздалегідь експортувати свої нотатки.

Багато видань помітили, що бачити, як ці служби закінчують своє існування — сумно. У багатьох вони були в постійній ротації. Компанія прийняла рішення присвятити свою увагу проектам, що приносить дохід, таким як новий VPN-сервіс. Що ж, будемо стежити за розвитком подій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.