Оголошена офіційна ціна ігрової консолі Sony PlayStation 5

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft офіційно оголосила вартість консолей Xbox Series X і Xbox Series S минулого тижня, а на цьому тижні аналогічний крок чекали від Sony. І компанія дійсно оголосила офіційну вартість PlayStation 5. Сюрпризу не сталося: рівень цін був очікуваним і сходиться з останніми витоками.

Отже, тепер вже абсолютно точно можна говорити про однакову вартість Xbox Series X і PlayStation 5: і та, і інша моделі оцінені в 500 доларів США. Мабуть, чутки про зниження вартості PlayStation 5 після анонса Xbox Series X виявився правдою. Можна думати, що і чутки про продаж консолей нового покоління в збиток – теж правда. Як би там не було, тепер ніяких фінансових передумов на користь покупки однієї з цих приставок немає: за кожну з консолей платити необхідно однаково. До слова, в нашому випадку потрібно орієнтуватися на європейську ціну PlayStation 5, а вона традиційно трохи вище, так як номінована в євро. У Великобританії за PlayStation 5 просять 450 фунтів, а в Японії – майже 50 000 ієн.

Молодша модель – PlayStation 5 Digital Edition, позбавлена ​​оптичного приводу, – трохи дешевше: 400 доларів США, 400 євро, 360 фунтів або 40 000 ієн в залежності від країни / регіону. Для порівняння, Xbox Series S дешевше – 300 доларів США. Правда, Xbox Series S сильно поступається старшій моделі в продуктивності, а PlayStation 5 Digital Edition відрізняється від звичайної PlayStation 5, судячи з усього, тільки відсутністю оптичного приводу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

PlayStation 5 надійде в продаж в США, Японії, Канаді, Мексиці, Австралії, Новій Зеландії та Південній Кореї 12 листопада, в інших країнах світу – 19 листопада. Також сьогодні Sony розкрила всі характеристики PlayStation 5, вартість ігор та аксесуарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.