Інсайдери: Sony знизить цінник PlayStation 5 через Microsoft

Компанія Microsoft не змогла виграти битву за восьме покоління консолей: PlayStation 4 стала набагато популярніше Xbox One. Однак корпорація явно зробила висновки і вирішила здивувати геймерів низькими цінниками прийдешньої Xbox Series X і її молодшої версії Xbox Series S. Судячи з усього, здивувалися не тільки гравці, але і головний конкурент американців в особі Sony.

Портал GameReactor з посиланням на численні внутрішні джерела з бізнес-простору повідомляє, що Sony вже прийняла рішення про зменшення ціни консолі PlayStation 5. Спочатку пристрій повинен був коштувати $ 599, а версія без дисковода – на $ 100 дешевше. Але через агресивну кроку Microsoft компанії довелося повністю змінити свої плани. Digital Edition коштуватиме $ 399, а звичайна PlayStation 5 – $ 499. Рівно стільки ж, скільки Xbox Series X.

Судячи з усього, саме з цієї причини Sony так сильно відтягувала дату анонса вартості своїх консолей. Компанія чекала ходу Microsoft і не поспішала демонструвати високий цінник, на який натякав  виконавчий директор Джим Райан. Адже свого часу Sony вирішила продавати PlayStation 3 на $ 100 дорожче конкурента  в особі Xbox 360. Багато в чому через це компанія не змогла перевершити Microsoft в тому поколінні.

Дані про зниження цін PlayStation 5 поки мають статус чуток. Однак беручи до уваги інформацію про стан справ в попередніх поколіннях, можна практично не сумніватися, що Sony не повторить своїх помилок. Забавно, що авторитетний інсайдер IronManPS5 ще в червні передбачав , що саме стільки і будуть коштувати консолі Sony – $ 399 і $ 499.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.