Вчені винайшли спосіб як зарядити ваш смартфон за 5 хвилин

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що сучасні смартфони стали дуже функціональними і корисними пристроями, у них до сих пір є один істотний недолік: час роботи акумуляторної батареї.

Про це повідомляє Digital Trends.

Експертам з Elecjet вдалося створити перший в світі портативний USB-C-акумулятор, який може заряджати смартфони, планшети і ноутбуки за рекордно короткий термін. Акумулятор підтримує зарядку в діапазоні від 5 до 60 Ватт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як показали тести, за допомогою нового пристрою повністю розряджені iPhone X і iPhone 8 заряджаються за 90 хвилин, а менш вибагливі iPhone 5, 6, 7 і SE вимагають для зарядки всього  5-10 хвилин.

«Ключовою особливістю проекту є акумуляторна батарея на основі графену, вироблена нашим партнером CellsX, який вже 13 років спеціалізується на виробництві композитних батарей на основі графену. Графен забезпечує надшвидку зарядку ваших пристроїв. Акумулятор може повністю зарядити ваш девайс, поки ви п’єте каву, крім того, у вас в кишені також завжди буде знаходитися розетка для ноутбука»- заявив один із співробітників Elecjet Уейд Лам.

Поставка перших графенових зарядок запланована на 2018 рік. Варто також відзначити, що в даний момент компанія Elecjet займається розробкою електровелосипеда City Delivery, запас ходу якого становить 100 кілометрів, а час зарядки не перевищує 20 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.