Створено фітнес-трекер на основі паперу і олівця

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Команда вчених з Місурійского університету опублікувала дослідження, в якому описано створення біоелектричного переносного пристрою для моніторингу стану здоров’я. В основі нового ґаджета використовуються олівець і папір.

Дослідники звернули увагу, що стрижень олівця, що складається на більш ніж 90% з графіту, передає велику кількість енергії, коли ним пишуть на звичайному аркуші паперу. Графіт виступає в якості чутливого електрода, папір забезпечує гнучку стійку конструкцію. Найкраще підійшли олівці з 93-процентним вмістом графіту.

За словами авторів роботи, у їх відкриття є потенціал застосування в пристроях для моніторингу температури тіла або рівня глюкози в крові. Датчики на базі графіту і паперу можуть працювати в режимі реального часу, надаючи достовірні дані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ґаджети на такій основі недорогі у виробництві, що зробить їх доступними для масового користувача. Крім того, їх набагато простіше утилізувати.

Проте, може пройти ще багато років, перш ніж команда, яка винайшла цю технологію, знайде спосіб довести свій проєкт до ринку медичної електроніки. Поки наступний крок вчених – провести якомога більше випробувань нових біомедичних компонентів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.