Експерти назвали уразливості домашніх роутерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Було проведено масштабне дослідження, в рамках якого вчені з’ясували, що жоден зі звичайних домашніх роутерів не захищає дані його користувачів на 100%.

Роутери, які використовуються для роздачі бездротового інтернету, мають ряд вразливостей. Їх назвали вчені з німецького Інституту зв’язку Фраунгофера.

Дослідники провели ряд експериментів, в ході яких використовували 127 звичайних роутерів, які купує більшість населення планети, щоб з’ясувати, якими способами можна вивести їх з ладу або викрасти будь-які дані користувачів. Вчені використовували роутери марок Asus, AVM, D-Link, Linksys, Netgear, TP-Link і Zyxel.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В результаті було виявлено в середньому 53 критичні уразливості в кожному з пристроїв. Найзахищеніший роутер володів 21-ою «лазівкою», найменш захищений – 348. В ході вивчення було виявлено, що оновлення, пропоновані виробниками, далеко не завжди актуальні. Це означає, що їх установка, на жаль, не гарантує забезпечення безпеки даних користувача.

Також було з’ясовано, що роутери зазвичай оновлюються не частіше разу на рік. З реальним рівнем технологічного прогресу цього не достатньо для забезпечення безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.