Ґаджети

Microsoft показала новий Xbox за $ 200 і принципові відмінності від PlayStation 5

Share

Microsoft демонструє унікальний підхід до консольного ринку в новому поколінні.

Цінова політика Sony і Microsoft – ще один камінь спотикання в запеклій боротьбі, яка розгортається між компаніями в новому поколінні ігрових консолей. У скільки обійдеться нова PlayStation 5 і аксесуари до них, який козир в рукаві тримає Microsoft і в чому полягають принципові відмінності в ідеології компаній – в матеріалі «iTechua.com».

Якщо питання відмінності технічних характеристик Xbox Series X і PlayStation 5 вже можна вважати закритим, то про цінову складову поки мало що відомо. Однак в мережі з’явилося достатньо інформації, щоб оцінити підходи компаній до фінансового аспекту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відразу два витоки, що з’явилися напередодні, розповідають про рекомендовані ціни на Sony PS5 і аксесуари до них. Прийнявши на віру представлені неофіційні дані – на перший погляд, близькі до реальності – версія PlayStation 5 з оптичним приводом обійдеться покупцям з США в $ 500 (500 євро в Європі). «Полегшений» варіант без дисковода буде коштувати на $ 100 дешевше. Крім того, додатковий геймпад оцінюється в $ 60, подвійна станція для зарядки – $ 30, веб-камера – $ 60, бездротові навушники – $ 180, пульт дистанційного керування – $ 30, підставка для приставки ще $ 20. Однак не варто забувати, що в даному випадку йдеться саме про рекомендовані цифрах, до яких треба додати внутрішні податки і націнку магазинів.

Sony PlayStation 5

З огляду на «начинку» PS5, зазначена ціна демонструє намір Sony максимально скоротити підсумкову вартість консолі. Дійсно, $ 400 за консоль нового покоління без дискового приводу – непогана пропозиція, але у Microsoft є рішучу відповідь. Компанія має намір запропонувати аудиторії ще більш вигідні умови і готує другий Xbox – молодшу версію Xbox Series X, яка отримає підзаголовок S.

Витоки, оприлюднені минулого тижня, підтвердили характеристики Xbox Series S. Приставка отримає той же самий процесор, спрощений графічний чіп і в два рази менше оперативної пам’яті (7,5 Гб). Як зазначив редактор The Verge Том Уоррен, молодша версія не буде «обрубком» і, в тому числі отримає підтримку рейтрейсінга. Однак спрощений варіант новинки не зможе похвалитися підтримкою 4K-роздільною здатністю, текстури будуть виглядати не такими деталізованими, а спецефекти не настільки «яскравими». В цілому для розробників не стане проблемою зниження налаштувань якості, так як процесор у старшої та молодшої версії буде один і той же.

Вартість Xbox Series S, як повідомляється в витоках, складе не більше $ 200-250 доларів. Така заманчива пропозиція може зіграти вирішальне значення в битві з Sony за ринок, але анонса раніше серпня чекати не варто – Microsoft приберегли цей козир в рукаві на пізніше.

Xbox Series X

Відходячи від питання ціни, не можна не сказати про принципові відмінності в ідеології двох компаній, які в новому поколінні позначені найбільш явно. Раніше перехід на Xbox Series X і PlayStation 5 називали «м’яким» і забезпечує повну сумісність і нові ігри на обох генераціях приставок. У випадку з Microsoft все так і буде, а Sony в буквальному сенсі вирішили відректися від користувачів PS4. Президент ігрового підрозділу Sony Джим Райан підкреслив, що компанія не зацікавлена ​​у випуску нових ігор на обидва покоління, так як «старе залізо буде гальмувати розвиток ігрової індустрії».

Представник японської корпорації постарався не акцентувати на цьому увагу, але Microsoft вчепилися в цей вислів і завдали удару у відповідь – на думку компанії, ігри для старих і нових консолей робити можна, а користувачі заслуговують право вибору між ігровими пристроями. Американська сторона підкреслила, що ігри для Xbox можна купити один раз і отримати версії для обох поколінь. Це фундаментальна відмінність від політики Sony, яка взяла за звичку продавати «поліпшені» версії старих ігор на актуальних приставках, не забезпечивши користувачів зворотну сумісність з попереднім поколінням.

Таким чином, Microsoft методично вичікує помилкових ходів з боку конкурента і відповідає найбільш вигідною пропозицією для геймерів, заробляючи репутацію «компанії добра». Sony витримувала таку ж гру в 2013-му році.

Подібна ситуація, сполучена з запеклої конкуренцією за аудиторію, дасть індустрії потужний імпульс для розвитку, а гравців в новому поколінні очікують цікаві проекти і вигідні пропозиції, так як боротьба між Sony і Microsoft буде дуже спекотною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

  • Автор молодець! Давно я не читав якісних україномовних статей в цій галузі. Так тримати!

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Названі головні недоліки сучасних смартфонів, які багато хто вважає за переваги

    Сьогодні в смартфонах з'являються нові і нові функції. Але іноді вони можуть нашкодити. Екрани з…

    03.05.2024

    Apple дозволить альтернативні магазини програм для iPad

    30 квітня Євросоюз повідомив про свої плани прирівняти iPadOS (операційна система для iPad) та iOS,…

    03.05.2024

    Новий витік інформації про камери, чіпсет і акумулятор Sony Xperia 1 VI

    Очікується, що компанія Sony представить флагманський смартфон Xperia 1 VI на своєму заході 17 травня.…

    03.05.2024

    Нова колонка Apple знову засвітилася на шпигунських фотках

    Пілот Формули-1 Даніель Ріккардо з'явився на публіці з ще не представленою портативною колонкою Beats Pill,…

    03.05.2024

    Офіційно: iPad втратить свою головну відмінність від Android-планшетів

    Компанія Apple офіційно підтвердила, що iPad та iPadOS будуть приведені у відповідність до законодавства Євросоюзу…

    03.05.2024

    В мережу потрапили маркетингові матеріали Google Pixel 8a

    До офіційного анонсу Google Pixel 8a ще більше десяти днів. І все ж, ми вже…

    03.05.2024