Microsoft показала новий Xbox за $ 200 і принципові відмінності від PlayStation 5

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft демонструє унікальний підхід до консольного ринку в новому поколінні.

Цінова політика Sony і Microsoft – ще один камінь спотикання в запеклій боротьбі, яка розгортається між компаніями в новому поколінні ігрових консолей. У скільки обійдеться нова PlayStation 5 і аксесуари до них, який козир в рукаві тримає Microsoft і в чому полягають принципові відмінності в ідеології компаній – в матеріалі «iTechua.com».

Якщо питання відмінності технічних характеристик Xbox Series X і PlayStation 5 вже можна вважати закритим, то про цінову складову поки мало що відомо. Однак в мережі з’явилося достатньо інформації, щоб оцінити підходи компаній до фінансового аспекту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відразу два витоки, що з’явилися напередодні, розповідають про рекомендовані ціни на Sony PS5 і аксесуари до них. Прийнявши на віру представлені неофіційні дані – на перший погляд, близькі до реальності – версія PlayStation 5 з оптичним приводом обійдеться покупцям з США в $ 500 (500 євро в Європі). «Полегшений» варіант без дисковода буде коштувати на $ 100 дешевше. Крім того, додатковий геймпад оцінюється в $ 60, подвійна станція для зарядки – $ 30, веб-камера – $ 60, бездротові навушники – $ 180, пульт дистанційного керування – $ 30, підставка для приставки ще $ 20. Однак не варто забувати, що в даному випадку йдеться саме про рекомендовані цифрах, до яких треба додати внутрішні податки і націнку магазинів.

Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5

З огляду на «начинку» PS5, зазначена ціна демонструє намір Sony максимально скоротити підсумкову вартість консолі. Дійсно, $ 400 за консоль нового покоління без дискового приводу – непогана пропозиція, але у Microsoft є рішучу відповідь. Компанія має намір запропонувати аудиторії ще більш вигідні умови і готує другий Xbox – молодшу версію Xbox Series X, яка отримає підзаголовок S.

Витоки, оприлюднені минулого тижня, підтвердили характеристики Xbox Series S. Приставка отримає той же самий процесор, спрощений графічний чіп і в два рази менше оперативної пам’яті (7,5 Гб). Як зазначив редактор The Verge Том Уоррен, молодша версія не буде «обрубком» і, в тому числі отримає підтримку рейтрейсінга. Однак спрощений варіант новинки не зможе похвалитися підтримкою 4K-роздільною здатністю, текстури будуть виглядати не такими деталізованими, а спецефекти не настільки «яскравими». В цілому для розробників не стане проблемою зниження налаштувань якості, так як процесор у старшої та молодшої версії буде один і той же.

Вартість Xbox Series S, як повідомляється в витоках, складе не більше $ 200-250 доларів. Така заманчива пропозиція може зіграти вирішальне значення в битві з Sony за ринок, але анонса раніше серпня чекати не варто – Microsoft приберегли цей козир в рукаві на пізніше.

Xbox Series X

Відходячи від питання ціни, не можна не сказати про принципові відмінності в ідеології двох компаній, які в новому поколінні позначені найбільш явно. Раніше перехід на Xbox Series X і PlayStation 5 називали «м’яким» і забезпечує повну сумісність і нові ігри на обох генераціях приставок. У випадку з Microsoft все так і буде, а Sony в буквальному сенсі вирішили відректися від користувачів PS4. Президент ігрового підрозділу Sony Джим Райан підкреслив, що компанія не зацікавлена ​​у випуску нових ігор на обидва покоління, так як «старе залізо буде гальмувати розвиток ігрової індустрії».

Представник японської корпорації постарався не акцентувати на цьому увагу, але Microsoft вчепилися в цей вислів і завдали удару у відповідь – на думку компанії, ігри для старих і нових консолей робити можна, а користувачі заслуговують право вибору між ігровими пристроями. Американська сторона підкреслила, що ігри для Xbox можна купити один раз і отримати версії для обох поколінь. Це фундаментальна відмінність від політики Sony, яка взяла за звичку продавати «поліпшені» версії старих ігор на актуальних приставках, не забезпечивши користувачів зворотну сумісність з попереднім поколінням.

Таким чином, Microsoft методично вичікує помилкових ходів з боку конкурента і відповідає найбільш вигідною пропозицією для геймерів, заробляючи репутацію «компанії добра». Sony витримувала таку ж гру в 2013-му році.

Подібна ситуація, сполучена з запеклої конкуренцією за аудиторію, дасть індустрії потужний імпульс для розвитку, а гравців в новому поколінні очікують цікаві проекти і вигідні пропозиції, так як боротьба між Sony і Microsoft буде дуже спекотною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.